Πέμπτη, Φεβρουαρίου 13, 2014

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 14 Φλεβάρη στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) διοργανώνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας διαμαρτυρόμενη για τη νέα υπουργική απόφαση με την οποία πετσοκόβεται για τρίτη συνεχόμενη φορά το εφάπαξ.


Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η συνολική μείωση του εφάπαξ ξεπερνά πλέον το 50%. Βασικό κριτήριο για το ύψος του εφάπαξ του κάθε εργαζόμενου, θα είναι η λεγόμενη “βιωσιμότητα” των Ταμείων. “Βιωσιμότητα” με καταληστεμένα αποθεματικά και απαλλαγμένα από την κρατική χρηματοδότηση!!! (...) Κυβέρνηση, πλουτοκρατία, ΕΕ – Τρόικα – ΔΝΤ βουλιάζουν τα Ταμεία, ληστεύουν το εφάπαξ, κι όλα αυτά για να βγει αλώβητο από την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο, για να ενισχυθεί η κερδοφορία του.

Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους, να οργανώσουν τον αγώνα, ν’ απαιτήσουν:

Εδώ και τώρα όλο το εφάπαξ και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση στην καταβολή του.

Καμία μείωση των επικουρικών και κυρίων συντάξεων.

Να πληρώσει το κράτος και οι εργοδότες, που έχουν την ευθύνη για τα ελλείμματα στα επικουρικά ταμεία.

Εδώ και τώρα αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, κρατική επιχορήγηση στα Ταμεία, επιστροφή των λεηλατημένων από τα Ταμεία (χρηματιστήριο, PSI, κ.α), κρατική εγγύηση στις συντάξεις.

Εδώ και τώρα απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε μορφής “τζόγο”».

Στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων: ο Σύλλογος δασκάλων «Γ. Σεφέρης», η πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων τ. υπουργείου Ανάπτυξης.  
http://www.902.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
13-2-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: