Πέμπτη, Φεβρουαρίου 13, 2014

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ «COCA - COLA 3E» ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Η πολυεθνική επιχείρηση Coca Cola 3E, που δραστηριοποιείται και στην Πάτρα, προχωρά στο κλείσιμο της αποθήκης της Πάτρας και στην απόλυση 30 εργαζόμενων, αξιοποιώντας και το εργαλείο της "οικειοθελούς" αποχώρησης για να δεχτούν οι εργαζόμενοι την απόλυσή τους.

Θυμίζουμε ότι από το 2011 στο εργοστάσιο της Πάτρας έχουν γίνει 160 απολύσεις, το Σεπτέμβρη του 2013 με το κλείσιμο του τμήματος διανομής στη Θεσσαλονίκη απολύθηκαν 35 εργαζόμενοι, ενώ φέτος το Γενάρη από το εργοστάσιο του Βόλου απολύθηκαν 50 εργαζόμενοι.


Η συγκεκριμένη εταιρεία από το 2002 μέχρι και σήμερα έχει επενδύσει 4,9 δισ. Ευρώ και σχεδιάζει μεγάλη επένδυση 3 εκατομμυρίων Ευρώ στο εργοστάσιο της ΑΥΡΑ, στο Αίγιο, που ανήκει στον όμιλο της "Coca - Cola", μάλιστα χωρίς τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η πολυεθνική "Coca - Cola 3Ε" αξιοποιώντας το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και της ΕΕ ρίχνει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους, στην κατεύθυνση να γίνει πιο ανταγωνιστική, δηλαδή πιο κερδοφόρα στην "ελεύθερη" καπιταλιστική αγορά.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:

Να μη γίνει καμία απόλυση εργαζομένων.

Να σταματήσει η ανεξέλεγκτη αντεργατική δράση της πολυεθνικής σε βάρος των εργαζόμενων του ομίλου και να προστατευτεί το δικαίωμα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή εργασία». http://www.902.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
13-2-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: