Παρασκευή, Μαρτίου 21, 2014

ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΠΡΕΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΣΗ

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα ψηφιστεί το Νομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα προαπαιτούμενα για την έγκριση της δόσης. Η κατάθεση του πιθανότατα θα γίνει την Πέμπτη (άρα η ψήφιση του θα γίνει την Παρασκευή) και θα περιλαμβάνει τρεις ενότητες : 1. Tα διαρθρωτικά μέτρα που περιλαμβάνονται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ (γάλατα, μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, κλπ) 2. Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και 3.φορολογικά μέτρα (φόρος υπεραξίας κλπ).

    Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας συναντήθηκε σήμερα με τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ (Πρωτόπαππας, Σαχινίδης, Ρήγας, Κουτρουμάνης) στους οποίους ενημέρωσε σε γενικές γραμμές το σχεδιασμό της Κυβέρνησης. Ωστόσο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έφυγαν με άδεια χέρια καθώς όπως είπαν στη συνέχεια ο κ. Στουρνάρας δεν παρουσίασε κανένα συγκεκριμένο κείμενο από τις τρεις επιμέρους ενότητες του Νομοσχεδίου. Συμφωνήθηκε, ωστόσο πριν το νομοσχέδιο πάει στη Βουλή να ενημερωθεί η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

  Για τα σημεία αιχμής όπως το γάλα και τις διατάξεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν αναμένοντας πρώτα να τους γνωστοποιηθεί πρώτα κάποιο γραπτό κείμενο. Διαβεβαίωσαν ωστόσο με νόημα ότι η «κυβερνητική συνοχή δεν κινδυνεύει από το γάλα».
Επίσης δεν φάνηκαν να διαφωνούν επι της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που προκρίνει η Κυβέρνηση (του κατεπείγοντος) επισημαίνοντας ότι τούτο έχει επαναληφθεί στο παρελθόν σε περιπτώσεις όπου υπήρχε μεγάλη πίεση χρόνου προκειμένου να τηρηθούν συγκεκριμένες προθεσμίες. Εν προκειμένω, όπως ανέφερε το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, η Τρόικα πιέζει προκειμένου το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα να έχει ψηφιστεί έως την 1η Απριλίου.
του Χρήστου Ζιώτη |
http://www.thetoc.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
21-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: