Παρασκευή, Μαρτίου 28, 2014

ΝΕΚΡΟΣ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ Ο ΒΑΡΥΠΟΙΝΙΤΗΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ

Νεκρός βρέθηκε στο κελί του στη Νιγρίτα Σερρών τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ο 42χρονος βαρυποινίτης Ιλία Καρέλι που σκότωσε τον 46χρονο υπαρχιφύλακα Γεώργιο Τσιρώνη, με μαχαίρι, στις φυλακές Μαλανδρίνου την περασμένη Τρίτη. 

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του. Επί τόπου βρίσκεται ιατροδικαστής για να εξετάσει τη σορό.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο κρατούμενος μεταφέρθηκε σε κλίμα μυστικότητας στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών στις 15:30 την Πέμπτη. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Καρέλι όταν μεταφέρθηκε στις φυλακές έφερε στο σώμα του εμφανή τραύματα. Σε επικοινωνία του Βήματος με το υπουργείο Δικαισύνης, η πληροφορία αυτή ούτε επιβεβαιώθηκε, ούτε διαψεύστηκε, αλλά υπήρξε η ενημέρωση ότι διενεργείται ιατροδικαστική έρευνα και θα συνταχθεί σχετικό πόρισμα για τις αιτίες θανάτου του βαρυποινίτη. 

Πρόεδρος εργαζομένων στο σωφρονιστικό κατάστημα Νιγρίτας επιβεβαίωσε την πληροφορία, ότι το σώμα του Ιλία Καρέλι ήταν γεμάτο μώλωπες, και κατά άλλες πληροφορίες αποδίδεται στην προσπάθεια να αφοπλιστεί ο δράστης της δολοφονίας του σωφρονιστικού υπαλλήλου.

Στο επίκεντρο των ερευνών των ιατροδικαστών είναι πλέον το αν ο θάνατος του βαρυποινίτη επήλθε μετά τον δεδομένο ξυλοδαρμό του αλλά και ποιός ήταν ο δράστης.

Από τα πλάνα στις κάμερες ασφαλείας καταγράφεται ότι μπήκε στο κελί νεοεισερχομένων, όπως προβλέπει ο κανονισμός των φυλακών για αυτές τις περιπτώσεις, στις 20:30. 

Από τις κάμερες οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατάλαβαν ότι ο Καρέλι από ένα σημείο και μετά δεν κουνιόταν καθόλου. Φύλακας μπήκε στο κελί του και διαπίστωσε ότι ήταν ακίνητος. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης σε 17 λεπτά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σερρών όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σε λίγη ώρα αναμένεται ανακοίνωση από το υπ. Δικαιοσύνης για τις συνθήκες θανάτου του. in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
28-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: