Παρασκευή, Μαρτίου 14, 2014

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους, όσον αφορά τις αλλαγές στα εργασιακά και τις απολύσεις στο Δημόσιο, παραμένουν έως τώρα η κυβέρνηση και οι επικεφαλής της τρόικας και ενώ στενεύουν τα περιθώρια για επίτευξη συμφωνίας. 
Ειδικότερα, για τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος επισήμανε ότι δεν μπορεί η τρόικα να ζητάει με το ζόρι απελευθέρωση, μετά από τόσες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και μία ισορροπία που έχει επιτευχθεί και ενώ εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν βρει έναν τρόπο συνεννόησης για το θέμα.


Σύμφωνα, επίσης, με τον ίδιο, ούτε η απαίτηση της τρόικας για κατάργηση των τριετιών από το 2017, έχει φύγει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο συγκεκριμένος παράγοντας ανέφερε ότι για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2015, η τρόικα δεν έχει αποσύρει τη σχετική απαίτηση, αλλά η ελληνική πλευρά προσπαθεί να πείσει τους εκπροσώπους των δανειστών ότι είναι ένα μέτρο που δεν μπορεί να γίνει δεκτό και, πόσο μάλλον να ψηφιστεί από τη Βουλή. «Εν κατακλείδι, είμαστε σε μια φάση για να δούμε σε τι μπορούμε να υποχωρήσουμε εμείς και σε τι οι άλλοι», κατέληξε το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, «η κυβέρνηση επιδιώκει με ρεαλισμό και επιχειρήματα να απαντήσει στις απαιτήσεις της τρόικας».

Σημειώνεται, ότι ο κ. Βρούτσης θα μεταβεί εκ νέου στο υπουργείο Οικονομικών αργά το απόγευμα, προκειμένου να συναντηθεί και με τους επικεφαλής της τρόικας.

Αυτή την ώρα, ο κ. Στουρνάρας συναντάται με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Νωρίτερα ο Γ.Βρούτσης και ο Β.Κεγκέρογλου είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό κατά την οποία όπως έγινε γνωστό αποφασίστηκε η τριμηνιαία καταβολή του οικογενειακού επιδόματος αρχής γενομένης από τον Απρίλιο. Παράλληλα ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου  εμφανίστηκε κατηγορηματικός στη Βουλή, διαψεύδοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει μείωση του κατώτατου βασικού μισθού ή της βασικής σύνταξης, απαντώντας σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών.

Στο μεταξύ, στο μέτωπο του γάλακτος η κυβέρνηση φαίνεται ότι οδηγείται σε συμβιβαστική λύση που ανοίγει το δρόμο για μαζικές εισαγωγές προϊόντων γάλακτος από μεγάλες βιομηχανίες του εξωτερικού.

enet.gr
ΠΡΕΖΑ TV
14-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: