Σάββατο, Απριλίου 26, 2014

ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΙ 100 ΕΚΑΤ. ΣΤΟ ΝΑΤ

Κακοπληρωτές παρά την οικονομική τους ευχέρεια αποδεικνύονται οι εφοπλιστές αφού, όπως προκύπτει, οφείλουν εκατομμύρια ευρώ προς το ασφαλιστικό ταμείο των ναυτικών.

Σύμφωνα με γραπτή απάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, το ποσό αυτό αγγίζει τα 101.065.652 ευρώ και αντιστοιχεί στις οφειλές του εφοπλιστικού κόσμου προς το ΝΑΤ.

Αναλυτικότερα, τα οφειλόμενα ποσά κατανέμονται ως εξής:

* Από οφειλές πλοίων εσωτερικού: 35.022.675 ευρώ.


* Από οφειλές ποντοπόρων πλοίων: 17.891.324 ευρώ.

* Από οφειλές έναντι Κεφαλαίου Ασφάλισης Επιβατών και Οχημάτων: 48.151.651 ευρώ.

Ο κ. Βρούτσης αναφέρει πάντως ότι πρόκειται για τα αρχικώς βεβαιωθέντα ποσά, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη διακανονισμοί αρκετών οφειλών προς το Ταμείο, και λαμβάνουν χώρα καταβολές στις ΔΟΥ (είτε εφάπαξ είτε με ρύθμιση) για τις οποίες ενημερώνεται σταδιακά η αρμόδια υπηρεσία του ΝΑΤ.

Ο υπουργός γνωστοποιεί επίσης ότι η υπηρεσία του ΝΑΤ έχει προβεί σε όλα τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία μέτρα, όπως απαγόρευση απόπλου του πλοίου, κατάσχεση, υποβολή μήνυσης.

Οι εξηγήσεις του κ. Βρούτση αφορούσαν την κατάθεση σχετικής ερώτησης των βουλευτών του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, Χρήστου Κατσώτη και Νίκου Καραθανασόπουλου.

Οι τελευταίοι χαρακτήριζαν απάτη τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί συμβολής του εφοπλιστικού κεφαλαίου στα φορολογικά έσοδα της χώρας.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση (υπουργείο Οικονομικών) δεν απάντησε στα ερωτήματα των βουλευτών για το ύψος των φόρων που έχουν καταβάλει οι εφοπλιστές κατά την περασμένη χρονιά, αλλά και για τα φορολογικά έσοδα από τις ναυτιλιακές εξωχώριες εταιρείες «off shore» στην Ελλάδα από το 2009 έως το 2013.

Α.Ν.Γ. 
http://www.enet.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
26-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: