Πέμπτη, Απριλίου 24, 2014

ΝΕΛ - ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΑΪ ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ

Αμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας, για την αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων των ναυτεργατών των πλοίων «Μυτιλήνη» και «Aqua Maria» της ΝΕΛ, ζητούν οι διοικήσεις των ενώσεων ΠΕΜΕΝ, «Στέφενσων» και ΠΕΕΜΕΝ.

Οπως υπογραμμίζουν στελέχη των ναυτεργατικών σωματείων, τα μέλη των πληρωμάτων των ανωτέρω πλοίων, πέραν του ότι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες, αντιμετωπίζουν οξυμμένα προβλήματα και στο ενδιαίτημά τους και στη διατροφή τους.


Συγκεκριμένα, έως και σήμερα, όπως επισημαίνουν, λόγω έλλειψης ηλεκτροδότησης στο πλοίο «Μυτιλήνη», εδώ και ένα μήνα περίπου οι ναυτεργάτες-μέλη του πληρώματος σιτίζονται στο πλοίο «Aqua Maria».

Σύμφωνα με πληροφορίες των ναυτεργατών, από χθες προβλεπόταν να γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης και στο πλοίο «Aqua Maria». «Σ' αυτές τις συνθήκες εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι για την ασφάλεια και προστασία της ζωής των ναυτεργατών και της λιμενικής εγκατάστασης», υπογραμμίζουν στελέχη ναυτεργατικών σωματείων, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του ΥΝΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, το 2013, ο κύκλος εργασιών της ΝΕΛ έφτασε τα 51,5 εκατ. ευρώ, έναντι ποσού 68 εκατ. τη χρήση του 2012, ήτοι παρουσίασε μείωση 24,25%. Αντίστοιχα, οι λειτουργικές ζημιές ανήλθαν σε 45,8 εκατ., έναντι 62,3 εκατ. το 2012.

Φ.Φ.   enet.gr

ΠΡΕΖΑ TV
24-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: