Πέμπτη, Απριλίου 24, 2014

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ».

Για ανεύθυνη πολιτική εθνικιστικής μισαλλοδοξίας και πατριδοκάπηλη ρητορεία την ίδια ώρα που υποψήφιοι της στη Θράκη, έχουν «ανοιχτό πολιτικό αλισβερίσι με τους πιο ακραίους κύκλους της Τουρκίας», κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σήμερα στον ρ/σ Στο Κόκκινο.

Ο Π. Σκουρλέτης χαρακτήρισε μοιραίο πρόσωπο για τα εθνικά ζητήματα της χώρας τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε πως καθοδηγείται απο "Φαήλους και Μπαλτάκους",


Παράλληλα, έκανε σαφή τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι απο τη μια πλευρά ο τουρκικός εθνικισμός και απο την άλλη οι ακραίες εθνικιστικές φωνές εντός της Ελλάδας, που ρίχνουν τη μειονότητα στην αγκαλιά του Τουρκικού εθνικισμού. "Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να σχηματίσει μέσω των υποψηφιοτήτων του μια διαφορετική σχέση με τη μειονότητα της Θράκης", είπε.

Επίσης, μιλώντας στον ρ/σ Alpha, για το ίδιο θέμα, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε: "Δεν είναι καθόλου εθνικά ωφέλιμο και είναι κανείς να απορεί με τον τυχοδιωκτικό και ανεύθυνο τρόπο εκ μέρους της Ν.Δ. που τέθηκαν στο τραπέζι ζητήματα και κατηγορίες απέναντι στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι αμφισβητεί την Συνθήκη της Λωζάννης και λέγοντας ότι υποκύπτει στις πιέσεις των ακραίων κύκλων του τουρκικού προξενείου. Διότι αυτά δεν τα εκστομίσαμε εμείς, τα είπαν από την άλλη πλευρά.
Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται και η υποκρισία τους γιατί κατηγορούν μεν την αντιπολίτευση για μια τέτοια στάση, ενώ την ίδια στιγμή πληθώρα υποψηφίων συνεργαζόμενων με την Ν.Δ. σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο, αυτή τη στιγμή στέλνουν ευχές προς το κόμμα του Σαδίκ, το μειονοτικό κόμμα, να πάει καλά στις εκλογές".

Για την απόσυρση της υποψηφιότητας Αχμέτ Κουρτ, ο κ. Σκουρλέτης είπε: "Τη δεύτερη υποψηφιότητα την αποσύραμε γιατί κάνουμε μια πολιτική αρχών με βάση τις αξίες μας και τις πεποιθήσεις μας στη Θράκη. Δηλαδή, θέλουμε την αρμονική συμβίωση με τη μειονότητα εκεί και την πλειονότητα, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν πολιτικές διακρίσεων, πρώτα απ’ όλα είναι Έλληνες πολίτες. Θέλουμε, λοιπόν, ανθρώπους από τη μειονότητα στα ψηφοδέλτιά μας, που να υπηρετούν ακριβώς μια τέτοια αντίληψη. Θέλουμε οι απόψεις τους να είναι συγγενείς με τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς. Με αυτή την έννοια θεωρήσαμε ότι ένας άνθρωπος που φωτογραφίζεται με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων, όπως ο κ. Κουρτ, αλλά που κυρίως πριν από ενάμισι μήνα ευχήθηκε στο κόμμα που αυτή τη στιγμή επωάζεται, που θα κατέβει στις εκλογές, που φιλοδοξία του είναι να είναι το μοναδικό μειονοτικό κόμμα εκεί, με προφανείς σκοπούς.
Από την άλλη η υποψηφιότητα της κας Σαμπιχά δεν αντικατοπτρίζει, δεν αντιπροσωπεύει αυτήν μας την αντίληψη. Αυτό κάναμε.
Θα μου πείτε, μήπως υπήρξε λάθος προχειρότητας στην αρχή; Μπορεί και να υπήρξε. Σημασία έχει τα λάθη να διορθώνονται. Αλλά, υποκρισία, επιπολαιότητα και εθνικά επιζήμια διχαστική ρητορεία από εμάς δεν θα ακούσετε".   
enet.gr

ΠΡΕΖΑ TV
24-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: