Πέμπτη, Απριλίου 24, 2014

ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

Στο στόχαστρο των υπαλλήλων του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού (ΨΚΚ) μπήκαν το υπουργείο Δικαιοσύνης και τα αρμόδια όργανα, έπειτα από μία ανεπιτυχή απόπειρα απόδρασης δύο κρατουμένων που σημειώθηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.


Ο Σύλλογος των υπαλλήλων καταγγέλλει ότι οι εργαζόμενοι είναι «διαχρονικά εγκαταλελειμμένοι από τις κατά καιρούς πολιτικές ηγεσίες και επιστρατεύοντας τα όποια ψυχικά αποθέματα μας έχουν απομείνει, παλεύουμε μόνοι μας όχι απλά για την όποια εύρυθμη λειτουργία των φυλακών αλλά στην κυριολεξία για τη ζωή όλων μας». Προσθέτουν δε, πως η αρνησιδικία των υπευθύνων είναι ένα διαρκές έγκλημα καθώς και ότι «δεν χρειάζεται να μας εκθέσουν στον θάνατο ή να μας ευτελίσουν προκειμένου να βρουν δικαιολογίες για να ιδιωτικοποιήσουν τις φυλακές».

Ελληνας και Ρουμάνος

Αφορμή για τη σκληρή ανακοίνωση στάθηκε ακόμη μία απόπειρα απόδρασης στις Φυλακές Κορυδαλλού. Οπως αναφέρεται, ένας Ελληνας και ένας Ρουμάνος επιχείρησαν να δραπετεύσουν και επιτέθηκαν στον υπαρχιφύλακα της βάρδιας προκειμένου να πάρουν τα κλειδιά του.

Συγκεκριμένα, ο Ρουμάνος κρατούμενος, ο οποίος είχε μεταχθεί στο ΨΚΚ τρεις ημέρες νωρίτερα, προσποιούμενος ότι είχε ταχυπαλμία και καρδιακό άλγος κατέβηκε υποβασταζόμενος από τον Έλληνα συγκρατούμενό του στο ισόγειο της φυλακής με προορισμό το Ιατρείο. Ο τελευταίος επιτέθηκε στον υπαρχιφύλακα βάρδιας, ενώ ο Ρουμάνος έβγαλε δύο αυτοσχέδια μαχαίρια, ζητώντας τα κλειδιά. Με τη βοήθεια δύο κρατουμένων, που έτυχε να ακούσουν θόρυβο, ο σωφρονιστικός υπάλληλος κατάφερε να ακινητοποιήσει τους επιτιθέμενους, αφού πρώτα τραυματίστηκαν ελαφρά τόσο ο ίδιος όσο και ένας Αλβανός κρατούμενος, που θέλησε να βοηθήσει.

Αντ. Ξ.  
enet.gr

ΠΡΕΖΑ TV
24-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: