Δευτέρα, Απριλίου 28, 2014

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΛΙΤΟΤΗΤΑ Η ΣΥΡΙΖΑ

Το μήνυμα ότι “αυτός θα είναι ο Μάης της ελπίδας και της αλλαγής για την Ευρώπη” έστειλε από την Πράγα ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας τους Τσέχους με τη ψήφο τους να βάλουν τέλος στη λΕξέφρασε την ελπίδα ότι ο τσέχικος λαός θα στηρίξει το Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας-Μοραβίας και την Ευρωπαϊκή Αριστερά και με αυτό τον τρόπο “θα δείξει στην Ευρώπη την νέα κατεύθυνση της Δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης.”

Σημείωσε ότι είναι σημαντική η μαζική συμμετοχή στις εκλογές καθώς όπως είπε: “η Ευρώπη βρίσκεται σε ιστορικό σταυροδρόμι.Ή θα συνεχίσει με λιτότητα, ανεργία και φτώχεια για πολλά χρόνια.Με λιγότερη Δημοκρατία. Ή θ’ αλλάξει πορεία, με ανάπτυξη, δικαιοσύνη και αξιοπρεπή εργασία.Με περισσότερη Δημοκρατία.”


Αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε ότι “ο ελληνικός λαός βιώνει μια ανθρωπιστική κρίση, πρωτοφανή για ευρωπαϊκή χώρα σε καιρό ειρήνης” σημειώνοντας όμως ότι “κρατάει την τύχη του στην ψήφο του” επαναλαμβάνοντας το δίλημμα “ΣΥΡΙΖΑ ή λιτότητα.”

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε επίθεση και στην κυβέρνηση δειρωτώμενος “ποια κυβέρνηση και σε ποια χώρα της Ευρώπης θα ανεχόταν, περίπου, 3 εκατ. ανασφάλιστους, δηλαδή σχεδόν το ⅓ του συνολικού πληθυσμού, έξι στους δέκα πολίτες να μην επισκέπτονται το γιατρό τους επειδή δεν έχουν χρήματα και επίσημα καταγεγραμμένη ανεργία το 2013 κοντά στο 30%;” Αλλά, όπως είπε, “ο απολογισμός της ντροπής της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου θα κριθεί από τους πολίτες στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Τους κατηγόρησε ακόμα ότι “δημαγωγούν προεκλογικά για το δήθεν τέλος του Μνημονίου” σημειώνοντας το εξής: “πως γίνεται να τελειώνουν το Μνημόνιο και η λιτότητα, ενώ το νέο Μεσοπρόθεσμο 2015-2018 προβλέπει μέτρα λιτότητας μέχρι και το 2018;” “Το δικό τους Μεσοπρόθεσμο αποδεικνύει πως είναι ψεύτες. Γι’ αυτό εμείς λέμε: Εκτός από ψεύτες, είναι και επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν” πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης εξαπέλυσε αιχμές κατά του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υποψήφιου για την προεδρία της Κομισιόν με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, για τα όσα είπε για την Κύπρο. “Φαίνεται πως αντιμετωπίζει τους πολίτες ως χρυσόψαρα με ασθενή μνήμη. Που θα έχουν ήδη ξεχάσει ότι το Γιούρογκρουπ και η πολιτική της. κυρίας Μέρκελ που τον στηρίζει έριξαν τη Κύπρο στη πυρά”, είπε ο Αλ. Τσίπρας και συνέχισε: “Γιατί ο ίδιος, ως Πρόεδρος του Eurogroup έως τον Ιανουάριο του 2013, έσπρωχνε, όσο μπορούσε την Κύπρο, στα νύχια των δανειστών. Γιατί ο ίδιος, επίσης, είχε χαρακτηρίσει επιβεβλημένο το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο. Και τώρα θέλει να παρουσιάσει εαυτόν ως προστάτη της Κύπρου.”

Τέλος αναφέρθηκε και σε ένα ακόμα υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν, τον Μάρτιν Σουλτς, για τον οποίο είπε ότι κάνει περίπου τα ίδια με τον Γιούνκερ. “Που όταν αναφέρεται στην Ουκρανία, ξεχνάει ότι, για πρώτη φορά μεταπολεμικά, σύνορα στην Ευρώπη παραβιάστηκαν στις 20 Ιουλίου 1974 από τον Αττίλα στην Κύπρο. Δεν χρειάζεται, όμως, κυνηγώντας ψήφους, κάποιοι να ξύνουν ανοιχτές πληγές.”ιτότητα και “στην Ευρώπη της κυρίας Μέρκελ”.   

enet.gr
ΠΡΕΖΑ TV
28-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: