Πέμπτη, Μαΐου 15, 2014

ΣΥΡΙΑ: ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΜΕΘΟΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά και πέντε γυναίκες, όταν εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο στη βόρεια επαρχία του Χαλεπιού στη Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, την Πέμπτη, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ακτιβιστές ανέφεραν ότι αεροπορικές δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ βομβάρδισαν νοσοκομείο στην επαρχία Ιντλίμπ.   
Ακτιβιστής δήλωσε στο Reuters ότι δεκάδες τραυματίες από την επίθεση στη μεθόριο μεταφέρθηκαν με τουλάχιστον 12 ασθενοφόρα σε νοσοκομεία της Τουρκίας. 


Για πολλούς νεκρούς και δεκάδες τραυματίες έκανε λόγο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan. 

Η επίθεση με το παγιδευμένο όχημα σημειώθηκε κοντά στο συνοριακό πέρασμα Μπαμπ αλ - Σαλάμ, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο ισλαμιστών ανταρτών, οι οποίοι πολεμούν εναντίον των μαχητών της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε», που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, σύμφωνα με το Associated Press . 

Η ευρύτερη περιοχή έχει γίνει στόχος επιθέσεων και στο παρελθόν. Τον περασμένο Φεβρουάριο, έκρηξη προκάλεσε το θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό 45. 

Στην επαρχία Ιντλίμπ, ακτιβιστές ανέφεραν ότι δυνάμεις πιστές στο Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή σε νοσοκομείο στην Μαράτ αλ - Νούμαν. Ο βομβαρδισμός προκάλεσε την κατάρρευση κτιρίων, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα ο αριθμός των θυμάτων. 

enet.gr
ΠΡΕΖΑ TV
15-5-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: