Παρασκευή, Ιουνίου 13, 2014

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ALMACO: ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 13 Ιούνη οι απολυμένοι εργαζόμενοι της Αλουμίνιο Μακεδονίας - ALMACO, καθώς αναμένονταν να συζητηθεί η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η εταιρία μέσα στο Μάιο. Η συζήτηση της πτώχευσης τελικά αναβλήθηκε για την 1η Ιούλη.


Οι περίπου 100 απολυμένοι της ALMACO, διεκδικούν να πληρωθούν τις αποζημιώσεις απόλυσης και τα δεδουλευμένα που οφείλει. Οπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, η εργοδοσία μεθόδευσε το κλείσιμο της επιχειρησης και την απαλλαγή της από τους εργαζόμενους έχοντας προηγούμενα μεταφέρει οχήματα και μήτρες για την παραγωγή προϊόντων, σε άλλη επιχείρηση ιδιοκτησίας της.

Η επιχείρηση, αφού για δύο χρόνια επέβαλε στους εργαζόμενους εκ περιτροπής εργασία λίγων ημερών και μειώσεις μισθών, το Νοέμβρη του 2013 ανακοίνωσε ότι σταματάει τη λειτουργία της. Οι εργαζόμενοι ήταν τότε απλήρωτοι επί 5 μήνες και η εταιρία τους εκβίαζε πως αν θέλουν να πάρουν την καταγγελία σύμβασης για να βγουν στο ταμείο ανεργίας θα έπρεπε να δεχθούν να απολυθούν χωρίς αποζημίωση και να διεκδικήσουν δικαστικά τα χρήματά τους.
http://www.902.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
13-6-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: