Δευτέρα, Ιουλίου 07, 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΚΟΣΜΑ

«Ελληνικό: Ο αγώνας συνεχίζεται». Με το σύνθημα αυτό η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό καλεί συλλογικότητες και αλληλέγγυες ομάδες να ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και το βιασμό των ελεύθερων χώρων, των παραλιών και του αιγιαλού, με το νομοσχέδιο που προωθείται για ψήφιση από την κυβέρνηση στο θερινό τμήμα της Βουλής.  
Η Επιτροπή συντονίζεται με την πρωτοβουλία «240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό» και συνδιοργανώνει μαζί της αύριο Τρίτη στις 7.30 μ.μ. πολλές εκδηλώσεις στην παραλία του Αγίου Κοσμά.


Η παραλία αυτή, που είναι σήμερα ελεύθερη έπειτα από πολύχρονους αγώνες των κατοίκων της περιοχής και απεργία πείνας του δημάρχου Χρ. Κορτζίδη, αποτελεί σύμβολο αντίστασης, έναν από τους ελάχιστους χώρους που έχουν παραμείνει ελεύθεροι και τώρα βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης και του Ομίλου Λάτση.

«Με βάση τα παραπάνω, σας καλούμε ως συλλογικότητα να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις της 9ης Ιουλίου στην παραλία του Αγίου Κοσμά, και να αναρτήσετε ένα δικό σας πανό στον χώρο των εκδηλώσεων», τονίζει η Επιτροπή.

Μετά την εξαγορά

Για να κατανοήσουν οι πολίτες ποια εικόνα θα έχει η περιοχή μετά την εξαγορά της από τον Ομιλο Λάτση, αναφέρει τα εξής: «Η ακτή δεν θα πλησιάζεται. Ούτε η θέα της θάλασσας, ούτε και η αύρα της θα περνάει πια από δω. Εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα μπετόν θ' αποκλείσουν το χώρο. Κτίσματα που καμία σχέση δεν θα έχουν με τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων».

Και προστίθεται: «Την ίδια στιγμή, σημειώνεται γενικευμένη επίθεση στις παραλίες της χώρας. Το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση και την εκμετάλλευση του αιγιαλού και των παραλιών που προωθείται από την κυβέρνηση για ψήφιση, καθ' υπόδειξη της τρόικας και κατά παράβαση του Συντάγματος, θα δώσει τη χαριστική βολή σε όσες παραλίες καταφέραμε να διασώσουμε μέχρι τώρα».

Σύμφωνα με την Επιτροπή: «Τα σχέδια για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και την παραλία του Αγ. Κοσμά και οι σχεδιασμοί για την εκμετάλλευση των ελληνικών ακτών εμφανίζονται σαν "αξιοποίηση" και "ανάπτυξη". Στην πραγματικότητα, σημαίνουν οριστική απώλεια των τελευταίων πολύτιμων δημόσιων-ελεύθερων χώρων που απέμειναν στην Αττική. Αλλά και απώλεια ενός από τους πιο σημαντικούς φυσικούς και κοινωνικούς πόρους της χώρας: των ελληνικών ακτών.

»Κλιμακώνουμε την αντίστασή μας για να μην περάσουν τα σχέδια για το ξεπούλημα και την οικοδόμηση του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Αγ. Κοσμά. Ενώνουμε τη φωνή και τη δράση μας με φορείς και συλλογικότητες που αγωνίζονται ενάντια στην εμπορευματοποίηση των ελληνικών ακτών. Κάτω τα χέρια από το Ελληνικό και την παραλία του Αγ. Κοσμά. Οι παραλίες ανήκουν σε όλους», καταλήγει η Επιτροπή.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Πρόγραμμα εκδηλώσεων 9ης Ιουλίου 2014, στο πλαίσιο της υποδοχής του δρομέα Αγη Εμμανουήλ και της ανεξάρτητης πρωτοβουλίας «240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό»

* Γκράφιτι στη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

* 19.30: ανάρτηση πανό αλληλεγγύης από συλλογικότητες και έκθεση φωτογραφίας του Στράτου Ιωακείμ: «7 χρόνια ελεύθερης παραλίας Αγ. Κοσμά».

* Conga Comparsa: ομάδα κουβανέζικων κρουστών από Quilombo.

* 20.00: εκδήλωση για το δρομέα Αγη Εμμανουήλ. Χαιρετισμός δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστου Κορτζίδη.

* Αποκάλυψη αναμνηστικής πλάκας σε γλυπτό της Καίτης Χόρτη.

* 20.30: σύντομη αναφορά στον αγώνα για το Ελληνικό και την παραλία του Αγ. Κοσμά.

* 21.00: μουσικό πρόγραμμα στην παραλία:

* Μουσικές διαδρομές στο ελληνικό τραγούδι: Θανάσης Σκαριώτης κιθάρα, τραγούδι, Θάλεια Μουτοπούλου πιάνο, τραγούδι, Κατερίνα Τεπελένα βιολί, φλάουτο, φωνητικά.

* Like a summer breeze, κιθάρες, φωνή.

* Συναυλία hip-hop, regae και rock συγκροτημάτων: Tiny Jackal, Ψ, Λάγνης, Τοτέμ, Λύκος, Χ-kape, Mistah Rude, Magna Moralia, Bad Bid.

Πρόσβαση στο χώρο εκδηλώσεων: Τραμ, Λεωφορεία Α1, Α2, 140, 2η Στάση Αγίου Κοσμά.

«Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό». Για επικοινωνία: parkoellinikou@gmail.com - http://parkoellinikou.blogspot.com

Καρτ.
http://www.enet.gr/ 

  ΠΡΕΖΑ TV
7-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: