Δευτέρα, Αυγούστου 04, 2014

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - ΕΞΩΘΗΣΑΝ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ 10 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Της Διαλεκτής Αγγελή

Στην απόλυση δέκα εργαζομένων, ανάμεσά τους και μιας ανάπηρης γυναίκας, που απασχολούνταν σε δημοτική κατασκευαστική επιχείρηση, προχώρησε ο Δήμος Κορυδαλλού, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων. Σε σχετική ανακοίνωση, η επιτροπή κάνει λόγο για «εκβιασμούς και υποσχέσεις, με τους οποίους ο Δήμος Κορυδαλλού υποχρέωσε τους εργαζομένους να υπογράψουν δήλωση παραίτησης από κάθε δικαίωμα, με την υπόσχεση ότι κάποια στιγμή θα προσληφθούν στον δήμο». Ο δήμος υποστηρίζει ότι τους χρειάζεται και ότι συνηγορεί στο αίτημά τους να δουλέψουν γι’ αυτόν.


Η Γιώτα Διολή εργαζόταν επί 15 χρόνια σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού. Το τελευταίο της πόστο ήταν κλητήρας. Ωστόσο, όταν η κατασκευαστική αναπτυξιακή επιχείρηση, στην οποία εργαζόταν, μπήκε σε καθεστώς εκκαθάρισης, η Γιώτα μαζί με άλλους εννέα συναδέλφους της βρέθηκαν χωρίς δουλειά, όντας απλήρωτοι ήδη πέντε μήνες τώρα. Είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού και πάσχει από βαριά κώφωση, ενώ ο σύζυγός της -ανάπηρος κι αυτός- είναι επίσης απολυμένος από την επιχείρηση του Μουζάκη, «Πεταλούδα».

«Η κατασκευαστική επιχείρηση δεν έχει αυτοτελή έσοδα και από τη στιγμή που παρουσίασε έλλειμμα στους δύο τελευταίους ισολογισμούς, ο νόμος υποχρεώνει σε αυτοδίκαιο κλείσιμο», λέει στην «Εφ.Συν.» ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης.

Οι εργαζόμενοι κινήθηκαν νομικά με το δικαστήριο να βγάζει προσωρινή διαταγή υπέρ τους, σύμφωνα με την οποία καλούνται να επιστρέψουν στην εργασία τους. Ως νέα δικάσιμη ορίστηκε η 2α Σεπτεμβρίου 2014, όταν και θα ληφθεί η κρίσιμη απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που έκαναν.

«Συνηγορήσαμε στο αίτημα των εργαζομένων να δουλέψουν στον δήμο και ελπίζουμε η απόφαση του Σεπτεμβρίου να είναι θετική προκειμένου όχι απλά να μπορέσουν να εργαστούν αλλά και να πληρώνονται κανονικά» λέει ο κ. Κασιμάτης.

Από την άλλη, ο Χάρης Χουρδάκης, επικεφαλής της γραμματείας της ΣΕΑΑΝ, τονίζει ότι το Δ.Σ. του Δήμου Κορυδαλλού θα μπορούσε να είχε δώσει λύση εδώ και καιρό, αποφασίζοντας να μεταφερθούν οι εργαζόμενοι από την κατασκευαστική επιχείρηση στον δήμο, με τον δήμαρχο να υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.

Για το ζήτημα αυτό πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, έξω από το Δημαρχείο Κορυδαλλού, από μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής.
   http://www.efsyn.gr/ 
ΠΡΕΖΑ TV
4-8-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: