Τρίτη, Απριλίου 14, 2015

ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΑΦΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ;
Ενα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση θα επιχειρήσει να στείλει το κίνημα εναντίον της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική μεθαύριο. Το κίνημα οργανώνει συγκέντρωση και πορεία το απόγευμα της Πέμπτης και καλεί την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει τις διφορούμενες δηλώσεις και τα "ήξεις αφήξεις", να ακυρώσει άμεσα την επένδυση και να σταματήσει να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις καταστολής σε βάρος του κινήματος και υπέρ της Eldorado Gold». Την ίδια ημέρα έχουν προγραμματίσει μαζική «κάθοδο» στην Αθήνα οι εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός».


Η επιτροπή αλληλεγγύης της Αθήνας καταγγέλλει ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί ως «πολιορκητικό κριό» τους εργαζομένους της: «Στημένες αντισυγκεντρώσεις, προπηλακισμοί και τραυματισμοί αγωνιζόμενων κατοίκων, τραμπουκισμοί στα χωριά. Και πάλι με τις "πλάτες" της αστυνομίας και πάλι με μαζική παραπληροφόρηση από τα κανάλια των εργολάβων, τα δικά τους κανάλια. Αυτοί που λοιδορούσαν και κατακεραύνωναν τους αγωνιζόμενους κατοίκους για τις αδιάκοπες κινητοποιήσεις τους ανακάλυψαν όψιμα την αξία των κινητοποιήσεων και του "πεζοδρομίου". Των κινητοποιήσεων, βέβαια, που γίνονται με τα λεφτά της εργοδοσίας και με την επικοινωνιακή προβολή που αυτή τους εξασφαλίζει. Τώρα, οργανώνουν "κάθοδο" των εργαζομένων στην Αθήνα, την Πέμπτη 16/4.

Αποσκοπούν, αφενός, να πιέσουν τη νέα κυβέρνηση να αφήσει ασύδοτη την Eldorado Gold και, αφετέρου, να δημιουργήσουν ένα ευρύτερο κλίμα συμπάθειας στους "διωκόμενους βιοπαλαιστές", που παλεύουν για το "ψωμί των παιδιών τους". (...) Ας μην περιμένουν να συναντήσουν, στην Αθήνα που θα "κατέβουν", κάποιο κύμα συμπάθειας. Η συμπάθεια, η αλληλεγγύη και η υποστήριξή μας αφορά εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας της Χαλκιδικής που αγωνίζεται όχι για το προσωπικό-ατομικό συμφέρον, αλλά για το κοινό, συλλογικό όφελος. Που, δυο δεκαετίες τώρα, αντιστέκεται και "ματώνει". Που δεν διστάζει να βάλει σε κίνδυνο και την ατομική ελευθερία εκατοντάδων αγωνιστών, οι οποίοι οδηγούνται στα δικαστήρια, σαν κοινοί εγκληματίες, με σωρεία κατηγοριών κακουργηματικού χαρακτήρα. Που μας έπεισε ότι αυτός ο αγώνας είναι και δικός μας αγώνας».Ντίνα Δασκαλοπούλου
efsyn.gr
ΠΡΕΖΑ TV
14-4-2015

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν ήταν έτσι εύκολο να διευθετούνται όλα με το πάτημα ενός κουμπιού....!

Αυτή η κυβέρνηση έχει ήδη δείξει έμπρακτα την διαφορετική πολιτική της σ' αυτό το θέμα. Γι' αυτό και είχαμε για πρώτη φορά διαδήλωση των εργαζομένων της ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ πριν μερικές μέρες.

Όμως θα πρέπει να καταλάβεις κιεσύ και όλοι μας ότι αυτή τη στιγμή, άλλοι είναι στην κυβέρνηση κι άλλοι έχουν την εξουσία!