Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «VODAFONE» ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ

Απεργούν σήμερα Παρασκευή 5 Ιούνη οι εργαζόμενοι στον όμιλο «Vodafone», απαιτώντας την ανάκληση δύο απολύσεων που έγιναν πριν λίγες μέρες. Παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας που προσέφυγε στα δικαστήρια για να κριθεί η απεργία παράνομη, με στόχο να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων, η απεργία θα γίνει κανονικά καθώς καλύπτεται από τα παραπάνω συνδικαλιστικά όργανα.


Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην εργοδοσία συμμετέχοντας μαζικά στην αυριανή απεργία.

Παράλληλα, το ΣΕΤΗΠ καταγγέλλει τις ενέργειες της εργοδοσίας που όπως αναφέρει:

«Μετά την προσπάθεια να βγάλει την απεργία παράνομη ώστε να μας φοβίσουν, το μόνο που θα μπορούσε να αποθαρρύνει τους εργαζόμενους στον ίδιο βαθμό θα ήταν το στήσιμο μιας προβοκάτσιας.

Την Πέμπτη το πρωί έξω από το κτίριο του Κηφισού μέλη του μορφώματος που έχει δημιουργηθεί και αποτελείται κυρίως από παλιούς εκλεγμένους των σωματείων WIND και Vodafone που χάσανε την καρέκλα τους, επιτέθηκαν σε συναδέλφισσα, μέλος της σωματειακής επιτροπής του ΣΕΤΗΠ και εργαζόμενη στο συγκεκριμένο κτίριο που καλούσε στην αυριανή απεργία προσπαθώντας (ελλείψει αστυνομίας) να την απομακρύνουν από την είσοδο».

Ενώ τονίζει μεταξύ άλλων: «Τέτοια παιχνίδια οι πολυεθνικές ξέρουν πολύ καλά να τα κάνουν. Η σημερινή εμπειρία, εξάλλου, έχει δείξει ότι δυνάμεις που αυτοαποκαλούνται αριστερές είναι το ίδιο ικανές, ίσως και ικανότερες, να περνάνε μνημόνια και μέτρα και να στηρίζουν τις επιχειρήσεις εναντίον των εργαζομένων».

Την συμπαράσταση του στο αγώνα των εργαζομένων εκφράζει το σωματείο μισθωτών τεχνικών απαιτώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων ενώ καταγγέλλει την εργοδοσία που έσυρε το πανελλήνιο σωματείο εργαζομένων Vodafone στα δικαστήρια για να ακυρώσει την απεργία. 

 http://www.902.gr/sites/default/files/setip_0.pdf

http://www.902.gr/sites/default/files/atitlo_2.pdf

 ΠΡΕΖΑ TV
5-6-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: