Κυριακή, Αυγούστου 09, 2015

ΤΑ 4 ΚΑΥΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ...Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ

Εξελίξεις δρομολογούνται σε τέσσερα κομβικά σημεία της διαπραγμάτευσης προκειμένου να "κλειδώσει" η συμφωνία, σύμφωνα με την κυριακάτική έκδοση της εφημερίδας Έθνος.
Στο πεδίο του ΦΠΑ παύει η απαλλαγή για τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων, που πλέον υπάγονται στο 23%, ενώ ο ΦΠΑ του μοσχαρίσιου κρέατος επιστρέφει στο 13% από το 23%.
Σημαντικές είναι οι αλλαγές που αφορούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, καθώς εκτός θα βρεθούν όσοι φανούν ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί για όσους έχουν υψηλές καταθέσεις ή μεγάλα περιουσιακά στοιχεία.

Επιπλέον δρομολογείται αύξηση του επιτοκίου για οφειλές που ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ από το 3% που είναι σήμερα στο 5% πλέον το επιτόκιο που δανείζει η  ΕΚΤ. Αντιθέτως οι χαμηλότερες οφειλές πιθανότατα θα συνεχίσουν να ρυθμίζονται άτοκα αν και εδώ οι δανειστές ζητούν χαμηλό επιτόικιο της τάξεως του 1-2%.
Επιπλέον θα μειωθεί το ακατάσχετο όριο καταθέσεων από τα 1.500 στα 1.000 ευρώ.
Σε ζητήματα όπως τα "κόκκινα" δάνεια και το αγροτικό προωθούνται άμεσα μικρές αλλαγές, με την οριστική φόρμουλα να αναμένεται το φθινόπωρο.
Για τα κόκκινα δάνεια η πρόταση προβλέπει μεταξύ άλλων τη λειτουργία ειδικών δικαστηρίων που θα ασχολούνται αποκλειστικά με την εκδίκαση των υποθέσεων του νόμου Κατσέλη, τόσο για τις παλιές όσο και για τις νέες αιτήσεις. Επιπλέον προτείνεται στη ρύθμιση να μπορούν να εντάσσονται οι μικρές επιχειρήσεις αλλά και να αυστηροποιηθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών.
Σχετικά με τους αγρότες η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο φορολόγησής τους τον Οκτώβριο, με ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους κατ' επάγγελμα αγρότες και κίνητρα για τους νέους αγρότες.
 Σε πρώτη φάση, πάντως, μεταξύ άλλων, αναμένεται να μειωθούν κάποιες επιδοτήσεις που είχαν στην αγορά πετρελαίου.
Πηγή: 'Εθνος
    
ΠΡΕΖΑ TV
9-8-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: