Κυριακή, Αυγούστου 09, 2015

ΠΑΝΟΥΣΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑ

ΜΙΛΑΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.
Για μια κυβέρνηση στοχαστών και ακτιβιστών που δεν έχει διοικητική πείρα και χρησιμοποίησε την διαπραγμάτευση για να αποφύγει να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και τις ευθύνες που αυτή συνεπάγεται κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής
"Η κυβέρνηση βρίθει από στοχαστές, ακτιβιστές και ανθρώπους χωρίς διοικητική πείρα. Οι περισσότεροι είχαν ως πρόφαση τη διαπραγμάτευση για να μην κυβερνήσουν", δήλωσε ο κ. Πανούσης.

Και συμπλήρωσε πως "Τώρα όμως που τελείωσε η διαπραγμάτευση, πρέπει να διοικήσουν. Να μην είναι βρώμικο το σχολείο, να μπορείς να πας στο νοσοκομείο, να περπατήσεις ασφαλής στο πάρκο χωρίς να φοβάσαι".
Ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Πανούσης επιμένει στη θέση του ότι ήταν αρνητικός στην διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που αποφασίστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα. "Ήμουν κατά του δημοψηφίσματος, ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση, είμαι στη κυβέρνηση, ακολουθώ του πρωθυπουργού την άποψη. Σημασία δεν έχει τι θα κάνω εγώ αλλά τι θα πει ο λαός και ο ιστορικός του μέλλοντος", δήλωσε ο ίδιος. Παράλληλα, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα αν πραγματοποιηθούν πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβρη. "Αν γίνουν εκλογές τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο δεν θα κατέβω. Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική ", δηλώνει χαρακτηρισττες. Εάν «παίξει» με την άλλη πλευρά, θα καεί πολύ γρήγορα».ικά.
Μιλώντας για τον Πρωθυπουργό, ο αναπληρωτής υπουργός τονίζει ότι «η μεγάλη πρόκληση για τον Τσίπρα είναι να παραμείνει ένας αριστερός πρωθυπουργός, στηριζόμενος από σοσιαλιστές και σοσιαλδημοκρά
Ενώ, αναφερόμενος στα χαρίσματα του Έλληνα πρωθυπουργό αναφέρει "Η φρεσκάδα του, η ευστροφία του, τα νιάτα, ο αντικομφορμισμός, το πολύ καλό "σκανάρισμα". Έξι ώρες σε ένα υπουργικό συμβούλιο ακούει και δεν μιλάει. Όταν όμως στο μιλήσει στο τέλος, καταλαβαίνεις ότι έχει ξεσκαρτάρει και αντιλαμβάνεται ακριβώς τι πρέπει να γίνει".
Παράλληλα ο κ. Πανούσης μιλώντας για τους συνεργάτες του κ. Τσίπρα δήλωσε ότι «γοητεύτηκε από ορισμένους ανθρώπους που του άνοιξαν έναν άλλον κόσμο».
Ακόμη, μιλώντας για τη διαδικασία των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησής και των εταίρων τονίζει: "Εκεί που μιλούσε με τον γραμματέα της νομαρχιακής και της τοπικής, ήρθε σε επαφή με τον Στίγκλιτζ και τον Γκαλμπρέιθ. Γοητεύτηκε και προδόθηκε. Έχει γεννηθεί και μεγαλώσει σε έναν κόσμο που φοβάται την απόρριψή του.
"Ο Τσίπρας ανήκει σε μια γενιά που δεν μαλώνει, δεν θέλει διάσπαση, τη φοβάται, θεωρεί προδοσία να αφήσει τον παλιό σύντροφο για τον νέο σύμμαχο και θεωρεί ότι τα πάντα είναι συλλογικότητες και διαδικασίες", συμπληρώνει ο ίδιος.
Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής υπουργός της Προστασίας του Πολίτη διαμήνυσε αλλαγές στη δομή των αστυνομικών μονάδων από τον Σεπτέμβριο. "Δεν θα υπάρχουν πια ΜΑΤ, θα υπάρχουν τρεις ομάδες. Η πρώτη διαμεσολαβητική, η δεύτερη ομάδα διευθετήσεως κρίσης και η τρίτη μονάδα άμεσης επέμβασης σε περίπτωση που εμφανιστούν ένοπλοι και τα πράγματα φτάσουν στα άκρα", εξήγησε ο κ. Πανούσης.
Ένας ακόμη στόχος του αναπληρωτή υπουργού είναι η αλλαγή στης αστυνομική εκπαίδευση: "Θέλω να αλλάξω το εκπαιδευτικό σύστημα της αστυνομίας για να γεννήσουμε τον αστυνομικό του μέλλοντος".
Παράλληλα, αναφερόμενος στο σημαντικό ζήτημα της μετανάστευσης που ταλανίζει τη χώρα, τονίζει "Το μεταναστευτικό είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από του δημοσιονομικό, γιατί είναι θέμα εθνικής ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής. Στα παράλια της Τουρκίας υπάρχουν 2 εκατ. Σύριοι, αν έρθουν στην χώρα 300.000 μετανάστες έχεις τελειώσει ως χώρα όχι ως Τσίπρας".
Ενώ, καταλήγει πως: "Λύση είναι να σταματάει το ζήτημα μέσα στην Τουρκία, γιατί από τη στιγμή που έρχεται εδώ ο μετανάστης δεν μπορείς να τον αφήσεις να ζει μέσα στα σκουπίδια. Η Ευρώπη δεν δέχεται καμία κατανομή. Μας βρίσκουν αδύναμους και απομονωμένους από πλευράς συμμάχων."
NEWS247.GR

(Πηγή: Καθημερινή)
    
ΠΡΕΖΑ TV
9-8-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: