Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο Ish Sookun ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ LINUX ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο  Ish Sookun, είναι ένας σπουδαίος hacker και μεγάλος συνεισφέρων στην κοινότητα Linux και ιδιαίτερα σε αυτή του openSUSE. Κάτοικος του Μαυρίκιου με σημαντική δουλειά επάνω στο θέμα της προώθησης του Linux και του Ελεύθερου / Ανοιχτού Λογισμικού.
Συν τ' άλλα, καθαρά πολιτικοποιημένος και ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης και ελέγχου, με σημαντικό έργο και σε αυτό.
Τον Ish τον γνωρίζαμε δικτυακά αρκετά χρόνια, είχαμε παρακολουθήσει ομιλίες του και η γνώμη που είχαμε σχηματίσει, ήταν πως πρόκειται για έναν ευγενικό και απολύτως συνειδητοποιημένο άνθρωπο.
Έτσι, σοκαριστήκαμε, μόλις μάθαμε πως λίγα 24ωρα πριν (23/1/16), συνελήφθη με τις διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου.
Τα όσα κυκλοφορούν είναι πολύ συγκεχυμένα και, έτσι, επί δυο συνεχείς ημέρες προσπαθούμε να διασταυρώσουμε στοιχεία και να βγάλουμε άκρη με το τι ακριβώς έχει συμβεί.


Μεταφέρουμε λοιπόν, τα όσα έχουν συμβεί:

Μια απειλητική επιστολή του τζιχαντιστή Sundrun, ένα email που εστάλη στο γραφείο του πρωθυπουργού, με υπογραφή Ismaël Sundrun και ένα domain name…india.com
Σύμφωνα με την επιστολή, αυτή η απειλή θα πραγματοποιούνταν σε πολλά στρατηγικά σημεία της χώρας την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου… Ο αποστολέας δηλώνει ότι ο Μαυρίκιος θα πληρώσει για όλα όσα είπε για εκείνον.
Προσθέτει ότι δεν μπορούν να ανιχνευτούν τα ίχνη του αφού η διεύθυνση ip από την οποία έχει σταλεί το mail έχει παραβιαστεί …. και βρίσκεται στο κέντρο του ισλαμικού κράτους.

Ο hacker Ish Sookun συνελήφθη χτες, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 στα πλαίσια της έρευνας σχετικά με την υπόθεση του email με τρομοκρατικές απειλές στο νησί του Μαυρίκιου. Ανακρίθηκε για έξι ώρες κατά την διάρκεια της νύχτας, χωρίς να του έχουν αποδοθεί κατηγορίες.
Κρατήθηκε όλη την νύχτα και πέρασε από δίκη το πρωί.
Κατηγορείται με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο.
Ο Ish Sookun είναι γνωστός στον χώρο της πληροφορικής και μέλος του ICT Advisory Council.
Έχει ήδη αποδείξει με τις πράξεις του την υπευθυνότητά του ως προς την χώρα του, κυρίως με την υπόθεση των βιομετρικών καρτών.
Με αυτήν τη σύλληψη, βρίσκεται να εμπλέκεται σε μία υπόθεση που είναι φανερό ότι δεν έχει καμία σχέση. Η υπόθεση αφορά την αποστολή ενός email στο γραφείο του πρωθυπουργού, την Τετάρτη 20 Ιανουρίου, στο οποίο εκφράζονται απειλές για επιθέσεις σε στρατηγικά σημεία στον Μαυρίκιο στο όνομα του Daesh. Το email οποίο περιείχε αποσπάσματα γραμμένα στα αραβικά, γλώσσα που δεν μιλάει ο Ιsh Sookun.
Είναι φανερό ότι αυτό το email έχει σταλεί από άλλο άτομο που δεν έχει σχέση με τον Ιsh Sookun.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 
http://osarena.net/synelifthi-melos-tis-linux-koinotitas-me-proshima-tis-tromokratias

ΠΡΕΖΑ TV
29-1-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: