Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016

ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΕΦΑΝΤΟΔΟΝΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ YAHOO - ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ

Αφορμή για το παρόν άρθρο στάθηκαν τα διάφορα δημοψηφίσματα, που έχουν ξεκινήσει, του Avaaz κατά της Yahoo. Το δημοψήφισμα αφορά το ένοχο μυστικό της Yahoo αναφορικά με το εμπόριο ελεφαντόδοντου, την στιγμή που αυτό το εμπόριο ωθεί τους ελέφαντες στην εξαφάνιση. Και, όπως πάντα, πρώτοι και καλύτεροι στον χορό, τα socials με τους χρήστες να διαδίδουν τα εν λόγω δημοψηφίσματα. Άλλωστε, το ζητάνε και οι ίδιοι – την διάδοση, εννοώ, μέσω Facebook και Twitter.
  
YAHOO, ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΕΦΑΝΤΟΔΟΝΤΟΥ

Ζητούν από την γενική διευθύντρια της Yahoo Μαρίσα Μάγιερ, τον γενικό διευθυντή της Yahoo Japan Μαναμπού Μιγιασάκα και τις υπόλοιπες εταιρείες που επιτρέπουν την πώληση ελεφαντόδοντου μέσω διαδικτύου:


Ως πολίτες από όλο τον κόσμο, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας που ακόμη επιτρέπετε την πώληση ελεφαντόδοντου μέσω της ιστοσελίδας σας, συμβάλλοντας έτσι στην εξαφάνιση των ελεφάντων. Άλλες μεγάλες εταιρείες, όπως η Google και η Amazon, πλέον αρνούνται να αναμιχθούν σε αυτό το αιματηρό εμπόριο. Σας ζητάμε να σταματήσετε αμέσως όλες τις πωλήσεις ελεφαντόδοντου από την ιστοσελίδα σας στην Ιαπωνία και τον υπόλοιπο κόσμο.

H Yahoo στην Ιαπωνία θησαυρίζει πουλώντας μπιχλιμπίδια από ελεφαντόδοντο, παρόλο που αυτό το εμπόριο ωθεί τους ελέφαντες στην εξαφάνιση! Αυτήν την στιγμή, όμως, έχουμε την ευκαιρία να σταματήσουμε το έγκλημα της πολυεθνικής.

Πολλές μεγάλες εταιρείες, όπως η Google και η Amazon, αρνούνται να πουλήσουν ελεφαντόδοντο. Η Yahoo είναι ένας από τους λίγους, αλλά μεγάλους πωλητές, που έχουν απομείνει στο διαδίκτυο. Μπορούμε, όμως, να την σταματήσουμε. Αυτήν την στιγμή, η Yahoo χάνει μερικούς από τους καλύτερους υπαλλήλους της και η γενική διευθύντρια της εταιρείας προσφέρει εκατομμύρια για να τους πείσει να παραμείνουν. Αν απειλήσουμε τη Yahoo ότι θα βγάλουμε στην φόρα το αιματοβαμμένο της μυστικό, θα κινδυνέψει να χάσει ακόμη περισσότερο προσωπικό και ίσως να επανεξετάσει το κόστος του βάρβαρου εμπορίου της.

Κάθε μέρα σφάζονται 100 ελέφαντες και, επειδή διαθέτουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, καταλαβαίνουν απόλυτα την φρίκη που βιώνουν. Ας ενώσουμε ένα εκατομμύριο φωνές για να προστατεύσουμε αυτά τα μεγαλοπρεπή πλάσματα.

Οι πωλήσεις ελεφαντόδοντου της Yahoo Japan έχουν εκτιναχθεί από τα 2.000.000 δολάρια που ήταν το 2010, στα 7.000.000 δολάρια το 2014. Η διεθνής εταιρεία Yahoo μπορεί να είναι διαφορετική από την Yahoo Japan, αλλά παραμένει η δεύτερη μεγαλύτερη μέτοχός της και έχει σημαντικό λόγο στις πρακτικές της.

Η γενική διευθύντρια της Yahoo Μαρίσα Μάγιερ είναι σε δύσκολη θέση: Η απόδοση της Yahoo είναι χαμηλή, ορισμένοι επενδυτές την θέλουν εκτός ομίλου και οι εργαζόμενοι της εταιρείας είναι δυσαρεστημένοι (πάνω από το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού αποχώρησε τον τελευταίο χρόνο). Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται τώρα η Μαρίσα Μάγιερ είναι περισσότερη δυσφήμιση και οργή από τους εργαζομένους. Επίσης, αν νικήσουμε την Yahoo, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία για να βάλουμε στο στόχαστρο και τις υπόλοιπες εταιρείες που εξακολουθούν να πωλούν ελεφαντόδοντο στο διαδίκτυο.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι ελέφαντες κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από τον πλανήτη μας μέσα σε 10-20 χρόνια. Γι αυτό, δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Αν αρχίσουμε να διαδίδουμε στα ΜΜΕ και στους εργαζομένους της Yahoo την ανάμειξη της εταιρείας στην σφαγή ελεφάντων, η γενική διευθύντρια Μαρίσα Μάγιερ θα αναγκαστεί να ακολουθήσει το παράδειγμα των υπεύθυνων εταιρειών και να σταματήσει την πώληση ελεφαντόδοντου.

Όταν σχεδόν 1.400.000 μέλη του Avaaz και του WWF στηρίξαμε την έκκληση του Λεονάρντο Ντι Κάπριο προς την πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης για να σταματήσει το ανεξέλεγκτο εμπόριο ελεφαντόδοντου στην χώρα, δημοσιεύσαμε τόσα πολλά σχόλια στον τοίχο της στο Facebook, που αναγκάστηκε να κλείσει προσωρινά το προφίλ της! Με την πίεσή μας, την κάναμε να δεσμευτεί να δώσει τέλος στο ασύδοτο εμπόριο. Τώρα, ας σταματήσουμε άλλο ένα σημαντικό κομμάτι του εμπορίου των χαυλιόδοντων αυτών των υπέροχων ζώων!

Το Avaaz θα ξεκινήσει ενημερωτική καμπάνια στα ΜΜΕ και θα πιέσει τους εργαζόμενους της Yahoo σε όλο τον κόσμο να απαιτήσουν αλλαγή πολιτικής. Πρόσθεσε τώρα τη φωνή σου και κάλεσε κι άλλους μέσω Facebook, Twitter και email!

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 
http://osarena.net/enoho-mystiko-tis-yahoo-kai-oliga-peri-yahoo 

ΠΡΕΖΑ TV
29-1-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: