Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016

MOZILLA FIREFOX 44 ΜΕ PUSH NOTIFICATIONS

Η Mozilla βγάζει στην κυκλοφορία την έκδοση 44 του Firefox, όπου ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά που προστίθεται είναι η λειτουργία push notifications, μόνο στον browser επιτραπέζιων υπολογιστών. Το Web Push δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να επιτρέψει σε ορισμένους δικτυακούς τόπους την αποστολή ειδοποιήσεων ακόμα και όταν ένα site είναι κλειστό. Αυτό φυσικά μπορεί να διακοπεί οποιαδήποτε στιγμή από τον χρήστη.


«Ο Firefox για Windows, Mac και Linux σας επιτρέπει τώρα να επιλέξετε να λαμβάνετε push notifications από ιστοσελίδες, αν τους δώσετε την άδεια. Αυτό είναι παρόμοιο με τις ειδοποιήσεις στο Web, με διαφορά ότι τώρα μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για ιστοσελίδες, ακόμη και όταν δεν είναι φορτωμένες σε μια καρτέλα», αναφέρει η Mozilla. Αυτό, τονίζει, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τον καιρό, τα κοινωνικά δίκτυα και τις αγορές.

Για να γίνει η λειτουργία δυνατή, το πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο Web Push του W3C (Worldwide Web Consortium), μαζί με το Push API (διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών). Φυσικά, η λειτουργία αυτή υπάρχει ήδη στο Chrome, από την έκδοση 42 και πάνω, ενώ το Facebook το έχει ήδη εκμεταλλευτεί.

Πηγή: techtimes.com

Στέλιος Πούλιας
http://techsocial.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
29-1-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: