Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2016

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΤΕΡΙΝΓΚ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ...ΤΩΡΑ ΛΗΞΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΒΕΒΑΙΑ...

ΚΑΙ ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΘΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ...Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΣΜΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΤΕΡΙΝΓΚ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν πριν από λίγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές λύθηκε η... παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί με τις αντικρουόμενες δηλώσεις για τη συμμετοχή του στρατού στη σίτιση των προσφύγων στην Ειδομένη.
 Ο κ.Καμμένος σήμερα το πρωί είχε δηλώσει ότι ο στρατός δεν είναι catering και πως δε θα αναμειχθεί στην τροφοδοσία στην Ειδομένη, καθώς δεν πρόκειται για οργανωμένο κέντρο προσφύγων.

Την ενόχληση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων φαίνεται πως είχαν προκαλέσει οι πληροφορίες ότι κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου για τη Μετανάστευση αργά χθες το βράδυ, ότι με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, εφόσον οι ΜΚΟ αποχωρούσαν από το κομμάτι της σίτισης στην Ειδομένη λόγω της διαφωνίας τους με τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας , ο στρατός από σήμερα θα αναλάβει τα συσσίτια για τους πρόσφυγες στον καταυλισμό.
Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο οποίος φέρεται να έχει ενοχληθεί από τον επιτελικό ρόλο Βίτσα στο συντονισμό και ο οποίος είδε τις προηγούμενες ημέρες το Μαξίμου να στηρίζει τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στη μεταξύ τους κόντρα, αντέδρασε.
Ο κ.Τόσκας εν τω μεταξύ σε δηλώσεις του επαναλάμβανε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αναλάβουν τη σίτιση των προσφύγων και τη διάσταση δηλώσεων των δύο μελών της κυβέρνησης σχολίασε η Νέα Δημοκρατία.
“Πέρα από τη δημόσια σύγκρουση δύο υπουργών, προκύπτει ότι η Κυβέρνηση δεν έχει, ούτε και τώρα, συγκροτημένη πολιτική. Άλλα λέει ο ένας και άλλα ο άλλος. Ό,τι λέει ο ένας, το ακυρώνει ο άλλος. Και όλα αυτά, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, είναι εξαιρετικά ανησυχητικά. Είναι επικίνδυνα. Δεν αντιμετωπίζονται έτσι τόσο κρίσιμα και τόσο πιεστικά προβλήματα. Με την ανεπάρκεια, την ασυνεννοησία και την έλλειψη κυβερνητικού συντονισμού για την οποία απολύτως υπεύθυνος είναι ο κ. Τσίπρας δημιουργούνται εκρηκτικές καταστάσεις. Δεν κυβερνιέται έτσι μια χώρα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.
Η αξιωματική αντιπολίτευση άλλωστε έχει επιλέξει να προβάλλει θέμα προβληματικής συνεργασίας των δύο εταίρων, με αποτέλεσμα όπως υποστηρίζει προβλήματα στο κυβερνητικό έργο και την κυβερνητική σταθερότητα.
Πηγές από το Συντονιστικό χαμήλωναν πάντως από το πρωί τους τόνους, αναφέροντας στο News247 ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση αναφέρθηκε ότι εάν οι ΜΚΟ σταματήσουν να βοηθούν θα πρέπει να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες το κράτος είτε μέσω του Άμυνας, είτε μέσω του υπουργείου Πρόνοιας. Στη συνέχεια από την κυβέρνηση επαναλάμβαναν ότι η οδηγία που υπάρχει είναι πως εάν δημιουργηθεί πρόβλημα με τη σίτιση, προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις στην Ειδομένη, ο στρατός θα καλύψει τις ανάγκες όπως κάνει τόσο καιρό τώρα.
Αύριο κατά την πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Μεταναστευτικής Πολιτικής υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ.Καμμένος θα συναντηθεί και δια ζώσης με τον κ.Τόσκα, αλλά και με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα για πρώτη φορά μετα την ενδοκυβερνητική κόντρα για την αναφορά του κ.Μουζάλα στην ΠΓΔΜ ως Μακεδονία.
Κωνσταντίνος Σαρρηκώστας
http://news247.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
23-3-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: