Τετάρτη, Απριλίου 20, 2016

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΕΣΕΝΤΟ ΚΑΙ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για την πολιτική που ακολουθεί στον τομέα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ καταλόγισε στην κυβέρνηση αμφιλεγόμενη στάση απέναντι στα ζητήματα ασφάλειας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ο Ρουβίκωνας αλωνίζει μετά την κατάργηση της ομάδας Δέλτα». 

«Δεν θα δεχθούμε μια χώρα ξέφραγο αμπέλι, στο όνομα μιας δήθεν ελευθερίας και προάσπισης ατομικών δικαιωμάτων, που τελικά υπονομεύει τις ελευθερίες» τόνισε. 

Ο ίδιος κατέθεσε πρόταση για σύσταση υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, υπό την ομπρέλα του οποίου θα υπάρξει διασύνδεση όλων των υπηρεσιών για την ασφάλεια των πολιτών και του εθνικού χώρου.


Στη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να καταδικάσει κάθε μορφής βία, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει θεμιτή και αθέμιτη βία. Υπογράμμισε, δε, ότι η απόσταση που χωρίζει μια βαριοπούλα από μια μολότοφ και μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ είναι μικρή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για επαναστατική γυμναστική των «παιδιών» που κινδυνεύει να εκθρέψει μια νέα γενιά τρομοκρατών και έκανε αναφορές σε συγκεκριμένα περιστατικά, μεταξύ άλλων την ένοπλη πορεία αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια και επιθέσεις κατά μέσων ενημέρωσης που «δεν είναι αρεστά στην κυβέρνηση». 

«Τι συμβαίνει κ. πρωθυπουργέ; Υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας στελεχών σας και του αντιεξουσιαστικού χώρου;» ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης. Ανέφερε, δε, ότι κάποιοι που «έστηναν κρεμάλες» τώρα είναι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για εμμονές και ιδεολογικές αγκυλώσεις, καθώς επίσης για χαλαρή προσέγγιση και στάση στα ζητήματα ασφάλειας και δημόσιας τάξης. Όμως, η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας του ατόμου, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Αλλιώς ο πολίτης είναι φοβισμένος και εμείς δεν θέλουμε φοβισμένους πολίτες».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα περιστατικά βίας και προπηλακισμών κατά πολιτικών προσώπων, τονίζοντας ότι αν ένας πολιτικός δεν μπορεί να εκφράσει την άποψή του ελεύθερα υπονομεύεται η δημοκρατία.

Απουσία του κράτους από τμήμα του ελληνικού εδάφους

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη, τον Πειραιά και το Ελληνικό με τους πρόσφυγες, παρατηρώντας ότι και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας.

Αναφερόμενος στο περιστατικό της επίθεσης των δυνάμεων της ΠΓΔΜ κατά προσφύγων με χημικά και πλαστικές σφαίρες, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι μια τρίτη χώρα επέβαλε την τάξη μέσα στα όρια της Ελλάδας. Πρόκειται για πλήρη απουσία του κράτους από τμήμα του ελληνικού εδάφους, σε ένα πολύ ευαίσθητο τμήμα του ελληνικού εδάφους, κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Επιπλέον, μίλησε για την κατάσταση στο Ελληνικό, με αφορμή το θάνατο μιας 17χρονης και τις τρεις επιστολές που έχει απευθύνει στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ο δήμαρχος του Ελληνικού θέτοντας ζήτημα δημόσιας υγείας και ασφάλειας, λόγω της ασφυκτικής κατάστασης με τον αριθμό των προσφύγων στο κτίριο των αναχωρήσεων του παλιού αεροδρομίου.

«Ίσως τώρα αξιωθείτε να τους απαντήσετε. Να επισκεφθείτε την Ειδομένη, τον Πειραιά, το Ελληνικό, να δείτε που έχει πνιγεί ο περήφημος ανθρωπισμός της πρώτης φοράς αριστερά» επισήμανε και πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα «επικίνδυνο κενό, που καλύπτεται από τους αλληλέγγυους, που φαίνεται ότι έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία από το ελληνικό κράτος στα μάτια των προσφύγων».

Σημείωσε, ακόμη, ότι υπάρχουν βίαιες συμπεριφορές στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων που μπορεί να ξεφύγουν και εκτός καταυλισμών και «γι' αυτό οι τοπικές κοινωνίες ανησυχούν, όχι όμως κι εσείς».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε, ακόμη, για δυσφήμιση της χώρας λόγω της κατάστασης στο λιμάνι του Πειραιά, του μπλόκου στη σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης, των κλειστών οδικών αξόνων λόγω απεργιών και της μετατροπής κεντρικών πλατειών της πρωτεύουσας σε καταυλισμούς. «Ποια είναι τα όρια άσκησης εξουσίας του κράτους;» αναρωτήθηκε.

Ο ίδιος κατήγγειλε, δε, ότι κατά το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ο πρωθυπουργός είχε αποδεχθεί την ανάγκη ύπαρξης κέντρων κλειστού τύπου για τους παράτυπους μετανάστες. «Γιατί το αρνείστε τώρα; Για να κλείσετε το μάτι στους 53;» ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης.

Ηλένα Κρητικού


in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
20-4-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: