Τετάρτη, Απριλίου 20, 2016

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΘΝΙΚΑ ΑΝΕΥΘΥΝΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

Στάση εθνικά ανεύθυνη καταλόγισε στη Νέα Δημοκρατία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα την ασφάλεια των πολιτών. 

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιχειρεί να συνδέσει το προσφυγικό με το ζήτημα της τρομοκρατίας, υιοθετώντας μία ξενοφοβική ρητορική. «Ψαρεύετε στα θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου. Προκαλείτε ζημιά στη χώρα και την παράταξή σας» είπε.


«Υιοθετείτε τη ρητορική ότι η ασφάλεια των πολιτών τίθεται εν αμφιβόλω, συνδέετε το προσφυγικό με την τρομοκρατία. Αυτή είναι η αφήγηση και το επιχείρημα των πιο αντιδραστικών, μισαλλόδοξων, ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη, εκείνων που κλείνουν τα σύνορα, που υψώνουν τείχη. Με περισσή ανευθυνότητα υιοθετείτε αυτή την αφήγηση, λίγο πριν την έναρξη της τουριστική περιόδου» ανέφερε ο πρωθυπουργός, επικρίνοντας τον Κυρ.Μητσοτάκη για το γεγονός ότι ζήτησε τη διεξαγωγή της συζήτησης.

«Η ΝΔ δεν ζήτησε συζήτηση για την οικονομία, για το προσφυγικό, για την ανεργία, για το ασφαλιστικό, για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας. Δεν υποτιμώ το θέμα, αλλά αναρωτιέμαι τι ακριβώς επιδιώκει αυτή η πρωτοβουλία; Ρητορική είναι η ερώτηση μου, γιατί τα κίνητρα είναι σαφή» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
20-4-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: