Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016

ΜΕ 153 «ΝΑΙ» ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ #ΜΝΗΜΟΝΙΟ3

Με τους 153 ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, λίγες ώρες πριν από το έκτακτο Eurogroup όπου θα συζητηθούν τα ανοικτά ζητήματα της αξιολόγησης και η ελάφρυνση του χρέους.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη κατόπιν αιτημάτων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 153 βουλευτές, κατά οι 143, ενώ υπήρξαν τέσσερις απουσίες (Ντόρα Μπακογιάννη από τη ΝΔ, Φώφη Γεννηματά από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, Κώστας Βλάσης από τη ΝΔ, Νίκος Μίχος από τη ΧΑ).


Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων Δημήτρης Κρεμαστινός, οι Φ.Γεννηματά, Κ.Βλάσης και Ν.Μίχος γνωστοποίησαν με επιστολή την ψήφο τους. Αποχώρησε από τη Βουλή λόγω αδιαθεσίας και δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο η Ντόρα Μπακογιάννη.

Στην κατ' άρθρον ψηφοφορία καταψήφισαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν «παρών» στο άρθρο 38 που αφορά στο αγγελιόσημο και προβλέπει πως η κατάργησή του παραπέμπεται για την 1η Αυγούστου μέχρι να βρεθούν αντισταθμιστικά μέτρα.

Έξω από τη Βουλή πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια κατά του νομοσχεδίου. Στις 20:30, σημειώθηκαν επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Η ένταση μεταφέρθηκε στην περιοχή των Εξαρχείων, περίπου δύο ώρες αργότερα, αφότου διαλύθηκε η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.Εντός της Βουλής, πριν από τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, υπήρξε «θερμό» επεισόδιο μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη και χρυσαυγιτών βουλευτών, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να διακοπεί περίπου για μία ώρα. Μετά την επανέναρξη ο προεδρεύων της Βουλής ανακοίνωσε τον προσωρινό αποκλεισμό του Γιάννη Λαγού από τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας.   


----

Κουτσούμπας: Ο λαός δεν θα νομιμοποιήσει αυτό το αντιλαϊκό πακέτο
«Δεν τελειώσαμε, στην αρχή βρισκόμαστε. Ο ελληνικός λαός δεν θα νομιμοποιήσει στη συνείδησή του αυτό το αντιλαϊκό πακέτο και τότε δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε, εσείς και όσοι το ψήφισαν μαζί σας» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Μία του κλέφτη πέρυσι το Γενάρη, δυο του κλέφτη πέρυσι το Σεπτέμβρη και, όπως λέει και ο λαός μας, τρεις και την κακή σας μέρα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

«Η συνολική στάση σας τελευταία ξεπερνά τα όρια της πολιτικής αθλιότητας, αποδεικνύει ότι δεν διστάζετε μπροστά σε τίποτα προκειμένου να φέρετε σε πέρας την αποστολή που σας έχει αναθέσει το μεγάλο κεφάλαιο και οι εταίροι σας τύπου Μέρκελ, Ολάντ και σία για να τσακίσετε ό,τι έχει ακόμη απομείνει όρθιο από εργατικά λαϊκά δικαιώματα, διαχειριζόμενοι ταυτόχρονα και τις λαϊκές αντιδράσεις ώστε να εκτονωθούν γρήγορα εν μέσω γιορτών και για να συνεχίσετε απρόσκοπτα την προδιαγεγραμμένη πορεία σας προς το τέταρτο μνημόνιο, τον αυτόματο ή ημιαυτόματο κόφτη που ετοιμάζετε για το επόμενο διάστημα» ανέφερε.

Ο γγ του ΚΚΕ καυυτηρίασε το χρόνο που επέλεξε η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή το ασφαλιστικό.

«Φέρατε το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια εν μία νυκτί (...) Επιδιώκετε να βάλετε αυτή τη Βουλή εκβιαστικά να σας αβαντάρει στις διαπραγματεύσεις με τα κοράκια, γιατί έτσι όπως τα κάνατε, δεν σας έχετε μείνει τίποτα άλλο πλέον παρά να αναζητάτε συνενόχους στο συνεχές έγκλημα που διαπράττετε κατά του ελληνικού λαού, βάζοντάς τον να ματώνει, να υποφέρει, να φυτοζωεί για τα μεγάλα συμφέροντα» τόνισε.

Τέλος ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για «κάλπικη αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ» σχετικά «με το ποιος είναι ο λιγότερο επώδυνος τρόπος για τη νέα σφαγή του λαού: η νέα αύξηση της φοροαφαίμαξης ή νέα μείωση των κρατικών δαπανών για την κοινωνική πολιτική;».

«Όσες ατάκες, όσες φραστικές κορώνες και αν ανταλλάξουν τις επόμενες ώρες ο κ. Τσίπρας με τον κ. Μητσοτάκη, δεν μπορούν να κρύψουν την βαθιά συμφωνία τους, στην πολιτική που σφαγιάζει το λαό για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου» είπε.

In.gr

ΠΡΕΖΑ TV
9-5-2016

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αμ..δεν μου τα'πες απο την αρχη Κουτσουμπα μου,πως τωρα...''αρχιζουμε''!! Μετα απο 6 χρονια εξαθλιωσης...'' τωρα ξεκιναμε''!! Αητε μου.....που να σε τρεξω !!! Και ,ναι ,στην συνειδηση μου ,δεν νομιμοποιω κανενα μετρο , και φορο , και μνημονιο ,.....μα η τσεπη μου,δεν το ξερει καλε μου!! Και αμα ,στοιχειωδως ,δεν μπορουμε να εκφραστουμε σωστα.....καλα λεω και εγω,μην μου ερμηνευετε και τα γραφτα των στοχαστων κατα το δοκουν!! Γιατι παρανοειτε ,μπερδευεστε ,και νευριαζω!!Ηθελα να 'ξερα,σε ποιους μπροστα σταθηκε και εκανε τετοια δηλωση...''τωρα ξεκιναμε''και δεν τον πλακωσαν στις γρηγορες!!! Τωρα που πεθαινω Κουτσουμπα,χωρις φαρμακα,χωρις δουλεια,χωρις σχολεια,χωρις...χωρις...χωρις.....και εσυ τωρα ξεκινας....'' το Σαββατοοοοο μπορεις;;;;;;;'' Αντε Μητσο μου....να χαρεις την ομορφια σου!!!