Πέμπτη, Μαΐου 12, 2016

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Με συνοπτικές διαδικασίες, πιθανόν μέσα στο Σαββατοκύριακο 21-22 Μάη, μαγειρεύεται η ψήφιση του νομοσχεδίου - σκούπα, όπως προκύπτει από την τοποθέτηση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, στην Διάσκεψη των Προέδρων.

Η κυβέρνηση καταφεύγει στην ίδια τακτική που ακολούθησε για την ψήφιση του νόμου - λαιμητόμου στο Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, προκειμένου να αποφύγει τις λαϊκές αντιδράσεις.



Με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό, το νομοσχέδιο θα συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος που προβλέπει σύντμηση των διαδικασιών. Κατά πάσα πιθανότητα, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη και θα ξεκινήσει η συζήτηση του στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μέλος της διάσκεψης επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να καταθέσει το νομοσχέδιο την ερχόμενη Δευτέρα αφού τα έχει συμφωνήσει όλα με τους εταίρους της, ώστε μέχρι την Παρασκευή 20 του Μάη να έχει ψηφιστεί. Επιλέγει να μεθοδεύσει την ψήφιση και αυτού του νομοσχεδίου Σαββατοκύριακο, νομίζοντας ότι έτσι λίγοι θα το πάρουν χαμπάρι και ότι θα αποφύγει λαϊκές αντιδράσεις..902.gr
ΠΡΕΖΑ TV
12-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: