Πέμπτη, Μαΐου 12, 2016

ΕΡΓΑΤΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ TOSOH

Το σοβαρό τραυματισμό εργάτη στο εργοστάσιο της TOSOH καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βορείου Ελλάδας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «τη Δευτέρα 9 Μάη ένας συνάδελφος μας εκτελώντας εργασίες καθαριότητας σε ύψος, στο εργοστάσιο της TOSOH, έπεσε στον εξώστη όπου εκτελούσε τις εργασίες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Μισό μέτρο δίπλα και ο συνάδελφος θα βρισκόταν σε κενό 6 μέτρων! Μέλη του Συνδικάτου επισκέφτηκαν την επομένη το συνάδελφο στο νοσοκομείο όπου εγχειρίστηκε και ευτυχώς δεν διατρέχει κανέναν άμεσο κίνδυνο».


Προσθέτει ότι «το Συνδικάτο εδώ και μήνες επισήμανε στην εργοδοσία, αλλά και με ανακοινώσεις τους κινδύνους και έθεσε μια σειρά από αιτήματα, για την ουσιαστική προστασία των εργαζομένων, όμως ακόμα και τώρα μετά από τόσο καιρό παραμένουν ανεκπλήρωτα με κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια αυτών. Είναι πράγματα που δεν κοστίζουν στην εργοδοσία, παρ' όλα ταύτα δεν γίνονται, αποδεικνύοντας μας για ακόμη μια φορά πόσους αναλώσιμους μας θεωρούν στο κυνήγι του κέρδους».

Το συνδικάτο σημειώνει πως «η συνεχή εναλλαγή πόστων και ατόμων, ανάλογα με τις ορέξεις και ανάγκες της εργοδοσίας, αποδεικνύουν την εντατικοποίηση της εργασίας που υπάρχει. Η τρομοκρατία της διάρκειας των συμβάσεων πχ ανά μήνα, ή δίμηνη, τρίμηνη κτλ έχει σαν αποτέλεσμα οι συνάδελφοι μας να δουλεύουν μέχρι την τελευταία ώρα χωρίς να ξέρουν αν την επόμενη μέρα θα είναι στη δουλειά και για πόσο ακόμα. Η αβεβαιότητα αυτή στους εργολαβικούς συναδέλφους μας αντικατοπτρίζεται και στη σκληρή πραγματικότητα πανελλαδικά, όπου τα εργατικά ατυχήματα είναι 3πλάσια από το μόνιμο προσωπικό, στοιχεία που δόθηκαν και στη σύσκεψη που διοργάνωσε το συνδικάτο μαζί με άλλα ταξικά σωματεία για το Ασφαλιστικό και τα μέτρα ασφαλείας στις 22/3 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης».

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως «η κατάσταση στους εργασιακούς χώρους δείχνει ότι το ζήτημα της πρόληψης της υγείας των εργαζομένων αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης, πάλης και διεκδίκησης του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, ενταγμένης στην πάλη για αναχαίτιση της αντιλαϊκής επίθεσης, την ανάκτηση των απωλειών της κρίσης και την πάλη για το σύνολο των αναγκών μας. Οι εργαζόμενοι μπορούν να επιβάλλουν την καθημερινή και μακρόχρονη προστασία της υγείας και της ασφάλειας τους, κόντρα στο φόβο της απόλυσης και της ανεργίας».  ..902.gr
ΠΡΕΖΑ TV
12-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: