Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 16, 2016

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΠΕΡΓΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΣΕ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Τη δολοφονία του απεργού εργάτη από την Αίγυπτο Αμπντεσαλάμ Αχμέντ Ελντάνφ, 53 χρόνων, πατέρα 5 παιδιών, από φορτηγό της εταιρείας «Logistic GLS» στις αποθήκες της Πιατσέντσα, στη διάρκεια απεργιακής περιφρούρησης, καταγγέλλει η Ενωση Συνδικάτων Βάσης (USB), μέλος της ταξικής Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. Το εργοδοτικό αυτό έγκλημα έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν με εντολή της εργοδοσίας ένα φορτηγό της εταιρείας έσπασε το μπλόκο των απεργών, σκοτώνοντας τον 54χρονο εργάτη και τραυματίζοντας έναν ακόμα. Κι όλα αυτά με την παρουσία της αστυνομίας στο χώρο.

Η USB προκήρυξε 24ωρη πανιταλική απεργία στον κλάδο και κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας στη Ρώμη το απόγευμα.
Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει «ότι η εργοδοσία, στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί τα κέρδη της, δεν διστάζει να δολοφονήσει έναν απεργό εργάτη», ενώ σημειώνει πως «αντίστοιχο γεγονός είχε συμβεί σε αποθήκες της ίδιας εταιρείας στο Μιλάνο, χωρίς να υπάρξουν θύματα, λίγους μήνες πριν».
Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚ (Ιταλία) καλεί σε κινητοποίηση «για να καταδικαστεί η βάρβαρη δολοφονία του απεργού, στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες των συνδικάτων» και αναφέρει ότι «αυτό το γεγονός είναι ακόμα μια απόδειξη για την αναγκαιότητα της οργάνωσης των εργαζομένων και την εξαγωγή συμπερασμάτων ενάντια σε αυταπάτες που καλλιεργούνται». Και καταλήγει πως «ή αυτοί που δουλεύουν ή αυτοί που εκμεταλλεύονται. `Η αυτοί ή εμείς. Ενδιάμεση δυνατότητα δεν υπάρχει».
Καταδικάζουν το έγκλημα και καλούν σε έκφραση της αλληλεγγύης
Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνει για τη δολοφονία του απεργού εργάτη: «Αποτελεί τον επίλογο της κλιμάκωσης της επίθεσης, της βίας και της καταστολής κατά του αγώνα των εργατών της GLS και της θυγατρικής της SEAM. Ετσι απαντάνε στα δίκαια αιτήματα των εργατών.
Με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης που προωθούν με νόμους η ιταλική κυβέρνηση και η ΕΕ, τα αφεντικά καθιερώνουν εργασιακές σχέσεις που βασίζονται στη βια και τον εκβιασμό και η απουσία δικαιωμάτων είναι νόμος, ειδικά στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας, όπου τα κέρδη φτάνουν στο 29% το χρόνο».
Από τη μεριά του, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σημειώνει:
«Ο συνάδελφος Abd Elsalam, Αιγύπτιος εργάτης, μέλος του ταξικού συνδικάτου USB Ιταλίας, περιφρουρούσε την απεργία στην εταιρεία κούριερ GLS/SEAM, που γινόταν ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας που έχει επιβάλλει η εργοδοσία. Η εργοδοσία έδωσε εντολή σε έναν από τους οδηγούς να προχωρήσει με το φορτηγό της εταιρείας και να σπάσει την περιφρούρηση. Το φορτηγό χτύπησε και σκότωσε τον απεργό εργάτη, πατέρα 5 παιδιών.
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εργοδοσία, που αποθρασυμμένη από τη στήριξη των κυβερνήσεων της Ιταλίας, θέλει να επιβάλει την κυριαρχία της πάνω από τα πτώματα των εργατών. Η κλιμάκωση του αυταρχισμού και της καταστολής πρέπει να απαντηθεί από το οργανωμένο, ταξικό κίνημα.
Εκφράζουμε την ταξική μας αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της GLS/SEAM και το συνδικάτο USB, στον αγώνα τους.
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ελλάδας να καταγγείλουν μαζικά τη δολοφονία του συναδέλφου Abd Elsalam Ahmed Eldanf και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.
Απαιτούμε την άμεση τιμωρία των δολοφόνων.
Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη.
Δυναμώνουμε τον αγώνα».    

http://www.rizospastis.gr/



ΠΡΕΖΑ TV
16-9-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: