Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016

Ολοι μαζικά στο συλλαλητήριο σήμερα στην Ομόνοια 6.30 μ.μ. #obama_athens

Με το σύνθημα «Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα στην Ελλάδα - Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους - Παλεύουμε για αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ - Ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννά κρίσεις, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά», η ΕΕΔΥΕ, εργατικά συνδικάτα, σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, σύλλογοι γυναικών, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος διοργανώνουν σήμερα, μέρα άφιξης στην Αθήνα του Προέδρου των ΗΠΑ, συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια.
Να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο καλεί την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της το ΠΑΜΕ. Κάλεσμα στην κινητοποίηση απευθύνουν επίσης η ΠΑΣΕΒΕ και η ΟΓΕ. Τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση έχουν ήδη αποφασίσει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, οι Ομοσπονδίες Τύπου - Χάρτου, Φαρμάκου (ΟΕΦΣΕΕ) και Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ).
Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση καλούν και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και το Συνδικάτο Οικοδόμων Λαυρίου. Για το σκοπό αυτό θα αναχωρήσουν πούλμαν από το Αγαλμα Μεταλλωρύχων στις 4.15 μ.μ.
Οι προσυγκεντρώσεις
Οι προσυγκεντρώσεις για την αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση έχουν οριστεί για την Τρίτη 15 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στα εξής σημεία:
-- Χαυτεία: Εργατικά συνδικάτα
-- Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς του Πειραιά και της Νότιας Αθήνας
-- Πλατεία Καραϊσκάκη: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς της Δυτικής Αθήνας, της Ανατολικής Αθήνας, του Βόρειου Τομέα Αθηνών και του Θριασίου
-- Πλατεία Βάθης: Κλαδικές ενώσεις και σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Δήμου Αθήνας, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς των Δήμων Αθήνας, Γαλατσίου, Μεσογείων και Λαυρεωτικής.

...................................................

Η απαγόρευση των διαδηλώσεων από την κυβέρνηση, με χτεσινή ανακοίνωση της Αστυνομίας, ήρθε να κλιμακώσει το όργιο της τρομοκρατίας που εξαπολύθηκε τις προηγούμενες μέρες, με στοχευμένες ειδήσεις και πληροφορίες για μια Αθήνα - φρούριο τις μέρες της επίσκεψης Ομπάμα, υπό το φόβο επεισοδίων και ενώ δεκάδες συνδικάτα και φορείς του κινήματος, ύστερα από σύσκεψη που συγκάλεσε η ΕΕΔΥΕ, είχαν ήδη ανακοινώσει την απόφασή τους να διαδηλώσουν σήμερα Τρίτη, στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια.
Οι απαγορεύσεις που ανακοίνωσε η Αστυνομία, επικαλούμενη «λόγους ασφαλείας» του Αμερικανού Προέδρου, καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του κέντρου της πόλης και άλλα σημεία της Αττικής, με αποτέλεσμα να απαγορεύονται ουσιαστικά οι διαδηλώσεις, όπως είχε γίνει και σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν (επίσκεψη Κλίντον, 1999).
Η απαγόρευση ισχύει από σήμερα τα ξημερώματα έως αύριο το απόγευμα. Κλειστοί θα είναι οι δρόμοι και σταθμοί του Μετρό ανάλογα με το πού θα βρίσκεται ο Αμερικανός Πρόεδρος. Μέτρα θα ληφθούν και από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή του Καβουριού.
Πέραν όλων των άλλων μέτρων, ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας, προανήγγειλε και κλείσιμο σταθμών του Μετρό. Αναφερόμενος στους πολίτες που θέλουν να διαδηλώσουν για την επίσκεψη Μ. Ομπάμα, ο Ν. Τόσκας προκλητικά τους ζήτησε να σεβαστούν τους κανόνες που θα τεθούν. «Δεν μπορεί, όπως καταλαβαίνει οποιοσδήποτε, ό,τι και να πιστεύει, να διαδηλώνει δίπλα στον επισκέπτη και κάποιοι κανόνες θα πρέπει να ακουστούν και να υλοποιούνται», είπε.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η Αστυνομία, «με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, το διήμερο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπάρακ Ομπάμα (15 και 16-11-2016), δεν επιτρέπεται, για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία».
Επίσης, το υπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε τη «λήψη περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία και αγκυροβολία πλοίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου του Αστέρα Βουλιαγμένης». 

http://www.rizospastis.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
15-11-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: