Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ

«Οταν κάποιος σηκώνει ρόπαλο και χτυπάει στο κεφάλι δεν έχει στόχο να τρομοκρατήσει, αλλά να σκοτώσει», κατέθεσε χτες απερίφραστα στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής ο κομμουνιστής συνδικαλιστής Δημήτρης Διαμαντάκης για τη δολοφονική επίθεση του τάγματος εφόδου στο Πέραμα, το Σεπτέμβρη του 2013, στα μέλη του ΚΚΕ και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Είπε χαρακτηριστικά απαντώντας στην ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου, Μ. Λεπενιώτη, για το κίνητρό τους: «Επειδή ήμασταν μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος και μέλη του συνδικάτου (σ.σ. στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη). Αυτό ήθελαν να πλήξουν». Εκανε αναφορά στις επιδιώξεις των εργολάβων να δίνουν λιγότερο μισθό στους εργάτες, χωρίς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Ο μάρτυρας - που υπέστη και ο ίδιος τη δολοφονική επίθεση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής - περιέγραψε στο δικαστήριο πώς τους «έκλεισε» το τάγμα εφόδου σχηματίζοντας ένα ημικύκλιο και τους δήλωσε την ταυτότητά του φωνάζοντας ότι είναι της Χρυσής Αυγής. Ακόμα μίλησε για την οργανωμένη και συντονισμένη επίθεση με τα ρόπαλα κ.τ.λ. «Είπατε συντονισμένα, τι εννοείτε;», ρωτήθηκε από το δικαστήριο, και απάντησε περιγραφικά: «Αρχισαν να κοπανάνε όλοι μαζί» και έφυγαν σε διάστημα περίπου 4 λεπτών... Ο Δημήτρης Διαμαντάκης κατέθεσε ότι χτυπήθηκε στην πλάτη, στο λαιμό, στα χέρια, στα πλευρά, «έχω καλύψει το κεφάλι μου με τα χέρια, έχω την αίσθηση ότι είναι περισσότεροι από ένας (...) Είμαι κάτω, με χτυπούσαν με τα ρόπαλα (...) Η επίθεση σε βάρος μου διήρκεσε δύο λεπτά, δέχθηκα πάνω από 15 χτυπήματα».
Ο συνδικαλιστής ανέφερε επίσης για τη λήξη της επίθεσης πως «φύγανε όλοι μαζί. Μια φωνή φώναξε "το Πέραμα από εδώ! Οι άλλοι από εκεί" και έφυγαν από τα στενά, συντεταγμένα όπως ήρθαν». Για τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου, Σ. Πουλικόγιαννη, που είχε χτυπηθεί και ήταν πεσμένος μέσα στα αίματα, ο μάρτυρας είπε: «Φοβήθηκα ότι είχε μείνει»...
Επιπρόσθετα, είπε στο δικαστήριο για τα τάγματα εφόδου ότι επιβάλλουν με τη βία τις ναζιστικές απόψεις της Χρυσής Αυγής, όπως έκαναν και τα τάγματα εφόδου του Χίτλερ. Αναφέρθηκε στην ιεραρχία της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης (αρχηγός, περιφερειάρχης, πυρηνάρχης), επισημαίνοντας πως υπήρξε προαναγγελία της επίθεσης. Ετσι όπως λειτουργεί η Χρυσή Αυγή είναι απόφαση του αρχηγού, του περιφερειάρχη, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα, είχε ολοκληρωθεί η εξέταση του κομμουνιστή συνδικαλιστή Παναγιώτη Γκούτη, από τους υπερασπιστές των χρυσαυγιτών.
   http://www.rizospastis.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
23-11-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: