Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017

Οι 24 ώρες του Μακρόν στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου και θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Εμανουέλ Μακρόν δείχνει να επενδύει πολλά στην επίσκεψή του στην Αθήνα, καθώς –σύμφωνα με συνεργάτες του– προτίθεται να στείλει «μήνυμα» για την ανάγκη μεταρρύθμισης της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ο Γάλλος πρόεδρος φθάνει στην Αθήνα το μεσημέρι της Πέμπτης, 7 Σεπτεμβρίου. Στις 13.30 θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Επόμενος σταθμός του, το Προεδρικό Μέγαρο όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Εν συνεχεία, ο Γάλλος Πρόεδρος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το απόγευμα της ίδια μέρας, στις 19.00, ο Εμ. Μακρόν θα πραγματοποιήσει ομιλία στον Λόφο της Πνύκας, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ο Αλ. Τσίπρας.

Στις 21.00 το βράδυ ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος θα παραθέσει επίσημο δείπνο στον Γάλλο ομόλογό του, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το πρωί της Παρασκευής (10.00), 8 Σεπτεμβρίου, είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και του Γάλλου προέδρου με Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, ο Μακρόν θα αναχωρήσει για το «Ελ. Βενιζέλος» ολοκληρώνοντας την 24ωρη επίσκεψή του, στη χώρα μας.   

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: