Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2017

Μπαραζ απολυσεων στη GENERAL ELECTRIC

«GENERAL ELECTRIC»: Τις απολύσεις στις οποίες προχωρά η «General Electric» από τις εγκαταστάσεις της στο Μαρούσι, καταγγέλλει το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας και Κορινθίας. Οπως επισημαίνει, η εταιρεία αξιοποιεί τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τις εργολαβίες ενάντια στο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Στα παραπάνω προστίθενται και οι απολύσεις δύο εργαζομένων, ενός με σύμβαση ορισμένου και ενός με σύμβαση αορίστου χρόνου. «Σκοπός της εταιρείας, όπως και κάθε εταιρείας, είναι να συνεχίσει να κερδίζει από τον ιδρώτα των εργαζομένων. Το ίδιο άλλωστε γίνεται και σε άλλες χώρες, όπου κλείνει εργοστάσια, το ίδιο έγινε σε άλλους ομίλους του κλάδου (ΑΒΒ, "Siemens", "Alstom", "Schneider" κ.τ.λ.), το ίδιο γίνεται σε άλλους κλάδους στην Ελλάδα και διεθνώς», αναφέρει το Σωματείο. Διεκδικεί ανάκληση των απολύσεων και να σταματήσουν οι σχεδιασμοί για παραπέρα μείωση του προσωπικού.

«ΒΙC VIOLEX»: Τη διοίκηση της «BIC VIOLEX AE» για τη νέα άρνησή της να επιτρέψει την είσοδο συνδικαλιστών στο χώρο εργασίας καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Το Συνδικάτο σημειώνει ότι πρόκειται για πρακτική που συνεχίζεται για πάνω από ένα χρόνο, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του, αλλά και την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης για το ίδιο θέμα στις 5/10. Οι συνδικαλιστές θέλουν να συζητήσουν με τους εργαζόμενους «για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για τα ζητήματα εντατικοποίησης της εργασίας και κατά πόσο αυτά ευθύνονται για ατυχήματα, αλλά και επαγγελματικές ασθένειες» που συμβαίνουν στο χώρο.
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Μετά την καθολική συμμετοχή στη στάση εργασίας της περασμένης Παρασκευής, οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του Αστέρα Βουλιαγμένης αποφάσισαν σε Γενική τους Συνέλευση την πραγματοποίηση νέας στάσης εργασίας αύριο Τετάρτη (13.00 έως λήξη βάρδιας). Δίνοντας απάντηση στην εργοδοτική αδιαλλαξία, διεκδικούν την υπογραφή εργοταξιακής Συλλογικής Σύμβασης, με αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα.
https://www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: