Τρίτη, Φεβρουαρίου 24, 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ,ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ,ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ...

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ.

«Στημένο παιχνίδι» από τη ΔΕΗ, με τις «πλάτες» της κυβέρνησης, βλέπουν οι κάτοικοι του Φιλώτα Φλώρινας και οι συνδικαλιστές της επιχείρησης πίσω από τον άγονο διαγωνισμό για την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας Μελίτη ΙΙ της ΔΕΗ. Στόχος, όπως υποστηρίζουν, είναι να προωθηθεί αντί αυτής η ιδιωτική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της εταιρείας Ηρων Συμμετοχών -θυγατρική της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-, που αδειοδοτήθηκε από τον τέως υπουργό Ανάπτυξης Χρ. Φώλια μία ημέρα πριν παραδώσει το υπουργείο.

Ο διεθνής διαγωνισμός αφορούσε την κατασκευή μονάδας ισχύος 420 έως 450 MW και δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά. Από τη ΔΕΗ υποστηρίχθηκε ότι αυτό έγινε λόγω του μεγέθους της μονάδας, καθώς οι κατασκευαστικοί οίκοι που εξειδικεύονται στην κατασκευή εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής επικεντρώνονται διεθνώς σε μικρότερες (330 MW) ή μεγαλύτερες (600 MW) μονάδες από αυτήν που ζητούσε η ΔΕΗ. Σε ανακοίνωσή της η επιχείρηση πρόσθετε πως «εξετάζει τα νέα δεδομένα, προκειμένου να προβεί στις απαιτούμενες σχετικές ενέργειες».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεγαλύτερο σωματείο της ΔΕΗ στη Δυτ. Μακεδονία, ο «Σπάρτακος», διερωτάται δηκτικά μήπως η ΔΕΗ δεν ήξερε τι παρήγγειλε, έχοντας την εμπειρία από τον σχεδιασμό άνω των 20 λιγνιτικών σταθμών στο παρελθόν. Ρωτάει τη διοίκηση πόσο πίσω πηγαίνει το επενδυτικό πρόγραμμα της επιχείρησης και σχολιάζει πως «στην πραγματικότητα το άγονο του διαγωνισμού έχει απόλυτη σχέση με την προκλητική αδειοδότηση στην ΤΕΡΝΑ από το ΥΠΑΝ για την κατασκευή λιγνιτικής μονάδας στην περιοχή».

Για να λυθουν ολα τα παραπανω,γιατι η κυβερνηση δεν δινει το ελευθερο στους πολιτες για την τοποθετηση φωτοβολταϊκων στα σπιτια τους,ωστε να εχουν τζαμα ρευμα εφ'ορου ζωης;;;
Γιατι να τα ακουμπαμε συνεχως στους νταβατζηδες της ενεργειας;;;

ΠΡΕΖΑ TV
24-2-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

εLA ΜoU nTε!