Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25, 2009

ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ,ΕΝΩ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ...

Την ίδια στιγμή που πολύς λόγος γίνεται για "χάσιμο εξαμήνων και εξεταστικών" λόγω των φοιτητικών κινητοποιήσεων, σε πολλά πανεπιστήμια της Αθήνας οι φοιτητές βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα στη διανομή των συγγραμμάτων του χειμερινού εξαμήνου, ενώ σε πολλά από αυτά η εξεταστική έχει ήδη ξεκινήσει.

Χαρακτηριστικό και κραυγαλέο παράδειγμα αποτελεί η Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) όπου ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διανομή πολλών συγγραμμάτων, με αποτέλεσμα οι χιλιάδες φοιτητές της Σχολής να βρεθούν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο απώλειας της εξεταστικής. Ο φοιτητικός σύλλογος έχει ήδη προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Κοσμητεία της Σχολής, απαιτώντας να παρθούν μέτρα από τη διοίκηση ώστε να δοθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα συγγράμματα και να προγραμματιστεί η εξεταστική σε κάθε τμήμα 10 μέρες μετά τη διανομή των συγγραμμάτων.

Η παραπάνω κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που υποχρηματοδοτεί και υποβαθμίζει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Αρουλη μας,τι σκατα εχεις να μας πεις
για ολα τα παραπανω;;;


ΠΡΕΖΑ TV
25-2-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://dpsdfs.blogspot.com/2009/01/blog-post_26.html

Ανώνυμος είπε...

Νάταν το μόνο πρόβλημα η διανομή τους καλά θάτανε. Γιά μάθε πως γίνονται οι δουλειές με τους εκδότες και πόσο λαδώνονται οι καθηγητές γιά να επιβληθεί ένα βιβλίο στα ΑΕΙ, εκεί να δείς χρήμα που πέφτει. Σούχω κι άλλο: Το ξέρεις πως δίνεται γραμμή από κόμμα(τα) να πηγαίνουν φοιτητές σε συγκεκριμμένα βιβλιοπωλεία? αυτό γιά τα ξενόγλωσσα που πρέπει να διαβάσουν σε ωρισμένες σχολές. Ξέρεις πως αυτά τα βιβλιοπωλεία - μεγαλοεκδότες πόσα δίνουν στο κόμμα γιά αντάλλαγμα? Λες μόνο η Σήμενς να τάκανε. Ψαξε, και Ψάξε στην Ιατρική, θα πάθεις πλάκα με τους γιατρούς καθηγητές τι τρώνε από τα συγγράμματα.