Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2009

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ,ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ STANDARDS,ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ...ΚΑΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΤΑΙ

Πυρ και μανία οι γονείς με τα νέα σωματομετρικά δεδομένα που απαιτούνται για τους υποψήφιους των στρατιωτικών σχολών στα μέσα της σχολικής χρονιάς!

Χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικό το προεδρικό διάταγμα και ζητούν από τους υπουργούς Παιδείας και Εθνικής Αμυνας «να το τροποποιήσουν, να επανεξετάσουν τις προϋποθέσεις μέσα από δημόσιο διάλογο και να οριστεί μεταβατική περίοδος για τις αλλαγές».

Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα (ΦΕΚ Α' 233/07) που αρχικά ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στις 19 Οκτωβρίου 2007 και παρέμεινε ανενεργό για να ενεργοποιηθεί μεσούσης της σχολικής χρονιάς, αλλάζουν από 1ης Ιανουαρίου τα σωματομετρικά δεδομένα που θα ισχύσουν φέτος για τους υποψήφιους των στρατιωτικών σχολών. Οπως αναφέρει εγκύκλιος που διαβιβάστηκε στα σχολεία, προβλέπεται ότι το ελάχιστο όριο αναστήματος για τους άντρες διαμορφώνεται στα 1,70 μέτρα και για τις γυναίκες στα 1,65 μέτρα. Μέχρι τώρα ίσχυε αντίστοιχα το 1,65 για τους άντρες και το 1,55 για τις γυναίκες. Επίσης για το σωματικό βάρος εισάγεται ο δείκτης μάζας σώματος.

Ολα αυτα...εγιναν στη μεση της χρονιας...πραγμα το οποιο σημαινει πως γκρεμιζουν τα ονειρα ολων των παιδιων που θελαν να περασουν στις εν λογω σχολες...
Μπραβο σας μαλακες.Καλα τα καταφερατε για ακομη μια φορα.

ΠΡΕΖΑ TV
6-2-2009

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ο όρος "μαλάκας" είναι μια σαφώς γενική έννοια και επειδή τελικά οι μαλάκες μπορεί να είμαστε πολύ περισσότεροι απόσους μπορεί να φανταστεί κάποιος που εξαιρεί τον εαυτό του... θα ηθελα να σημειωσω ενα πραγματακι.

Αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι το πώς θα γίνει δυνατό να μειωθεί αν όχι να εκμηδενιστεί και κατά συνέπεια να απαξιωθεί εντελώς το ενδιαφέρον των νέων παιδιών για όλες αυτές τις φάρμες νέων ανθρώπων είτε ειναι στρατιωτικες ειτε αστυνομικες.
Αυτο λοιπον κατα τη γνωμη μου θα επρεπε να ταλαιπωρει τα μυαλα οσων το ιδανικο παραμενει η ελευθερια, η αλληλεγγυη και η ισοτητα και ο συνδυασμος αυτων σε εναν καινουριο κοσμο, και σιγουρα οχι το κατα ποσο οι κυβερνοντες γκρεμιζουν τα ονειρα των παιδιων που θελαν να περασουν στις εν λογω σχολες.

Στόχος πρεπει να ειναι το γκρεμισμα ολων των δεσποτικων θεσμων, το οποιο ομως μπορει μονο να πραγματοποιηθει (κατα την ταπεινη μου αποψη) μεσα απο το αυτο-γκρεμισμα των "ονειρων" που ο γραφων υπερασπιζεται...

Πραγματικα ο σκοπος μου δεν ηταν επιθετικος, παρατηρησα ομως μια ασυνεπεια που με ενοχλησε.
και επειδη αποφευγω να γινομαι απολυτος μπορει παλι αυτη η ασυνεπεια να μην ισχυει και να οφειλεται απλα στη δικη μου οπτικη των πραγματων. Θα επιθυμουσα ομως καποια απαντηση-διευκρινιση..

Δημητρης, φοιτητης

Ανώνυμος είπε...

preza auth th fora simfono me ton dimitri-andreas foititis ASKT

Ανώνυμος είπε...

Έ, όχι και στη μέση του χρόνου. Τέλος Οκτοβρίου ήρθε σχολείο... Και εξάλλου είναι λογικό, λόγω οικονομικής κρίσης και γενικά λόγω αύξησης της ανεργίας πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών που θα δηλώσουν τις εν λόγο σχολές.
RUST

Ανώνυμος είπε...

Ας αφησουν τις σχολες και ας ασχοληθουν με τους Επ.Οπ. που ξύνουν τα αρχιδια τους και παιρνουν πόσα λεφτα και οι περισσότεροι είναι πάνω απο 110 κίλα και δεν μπορούν να κουνήσουν