Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2009

ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΤΟ 1932!!!ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ;

Πρόβλημα σχολικής στέγης αντιμετωπίζουν οι γονείς και οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου. Συγκεκριμένα, οι μαθητές του σχολείου αυτού στεγάζονται σ’ ένα παλιό πέτρινο κτίριο κατασκευής 1932 και σε δύο προκατασκευασμένα προορισμένα για νηπιαγωγεία, τα οποία βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από το παλιό οίκημα.

Το παλιό αυτό κτίριο κατασκευάστηκε πριν από 76 χρόνια με προδιαγραφές που δεν καλύπτουν τις σημερινές ανάγκες ενός σύγχρονου σχολείου (αντισεισμική προστασία, έξοδοι ασφάλειας κλπ). Σήμερα, στο υπόγειο και στο ισόγειο αυτού του κτιρίου φιλοξενούνται έξι τμήματα (συνολικά περίπου 100 μαθητές).

Σύμφωνα με τον τελευταίο έλεγχο του σχολείου ο οποίος έγινε από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και με βάση την τεχνική έκθεση που συντάχθηκε καταγράφεται η άμεση ανάγκη εκτέλεσης συγκεκριμένων μελετών και εργασιών, εφόσον το κτίριο μετά από σεισμό είχε χαρακτηριστεί ως κίτρινο, μέχρι τώρα καμία ουσιαστική παρέμβαση δεν έχει γίνει πέρα από κάποιες επιφανειακές μόνο επιδιορθώσεις και κανένας μηχανικός δεν υπογράφει για την καταλληλότητά του.

Οι γονείς και οι μαθητές ανησυχούν και έχουν προχωρήσει σε προειδοποιητικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, να σταλεί μηχανικός από τη Νομαρχία που θα προχωρήσει στον έλεγχο της στατικότητας και καταλληλότητας του κτιρίου, να μεταστεγαστούν άμεσα τα έξι τμήματα του παλιού κτιρίου σε άλλο κτίριο της περιοχής και να δεσμευτεί ο Δήμος ότι το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου θα μεταστεγαστεί στο νέο κτίριο που θα κατασκευαστεί στη περιοχή Πεύκων-Ωραιοκάστρου.

Ο Δήμος έχει δεσμευτεί ότι θα ικανοποιήσει αυτό το αίτημα εν γένει, αλλά δεν έχει γίνει κανένα χρονοδιάγραμμα ώστε να γνωρίζουν και οι γονείς εάν και πότε θα βελτιωθούν οι συνθήκες στέγασης των μαθητών του σχολείου.

ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΕ,ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ;;;
ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΑΜΕΛΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΟΘΕΣΗ,ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
13-3-2009

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όποιος θέλει να μάθει μαθαίνει.
Το Eaton College είναι του 1910.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Τι σχεση μπορει να εχει το ενα με το αλλο????

Mr Leveguras said είπε...

<>
ΕΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ,

ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ;

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ;

"ΑΝΤΕ & Γ/ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ"
<>

Ανώνυμος είπε...

αυτοσχεδιαζουν μαστορα μου !!
η φαντασια σην εξουσια
( λεμε και καμια μαλακια )
μαν !

Ανώνυμος είπε...

"Όποιος θέλει να μάθει μαθαίνει.
Το Eaton College είναι του 1910".

Opa re megale esu....
Mas thn eipes pali.
Otan to paidi sou to xwsoun se kana kthrio tou 1880, gia ela tote na peis kati...tha pareis tis katallhles apanthseis.

To brhkame twra, kanonika tha eprepe na eixe xthstei neo kthrio kai oxi na xrhsimopoioume ta eripia... ginei kanas seismos na doume meta ti tha les.. "Όποιος θέλει να μάθει μαθαίνει."

To brhke o arxiepisthmonas...
Phgaine sxoleio se kanoniko ktirio sta xronakia tou, xwropidouse kala kala me tis turopitoules sto ena xeraki kai twra leei gia tous allous, oti einai mia xara pou ta xwnoun se ena ktirio tou 1930....
Mprabo re megale, eisai teleios. Mprabo, to paidaki sou koitakse na to stileis se kana sxoleio ,pou to ktirio exei ktistei prin 2,4 xronakia... na mhn poluanhsixeis kiolas.

Eipame na leme apopseis.. alla oxi kai tetoies, se ligo tha eisai esu pou tha bgei sto dromo me ena pano kai tha: "mhn gkremizete ta palia ktiria tou 1880,1900...xwste ta paidia mesa, na kanoun mathima, kai an ginei kati, e den peirazei, thelima theou tha einai."

Bre ai sta tsakidia apo dw....