Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2009

ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ...ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ...

Χρονικό ορίζοντα τριών ετών για την εφαρμογή ενός νέου συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και πέντε ετών για την αναμόρφωση του Λυκείου, έθεσε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, κηρύσσοντας την έναρξη του διαλόγου για την Παιδεία.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρθηκε στις πρόσφατες μαθητικές κινητοποιήσεις -τις χαρακτήρισε «πρωτόγνωρες»-, λέγοντας ότι η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει πλέον σε οριακές καταστάσεις. «Η Πολιτεία, σημερινή ή αυριανή», σημείωσε, «πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία να προχωρήσει, κατά προτεραιότητα, στην αναμόρφωση τού Λυκείου και στην επιλογή ενός πιο αξιόπιστου και πιο ευέλικτου συστήματος επιλογής των υποψηφίων».

Αναφορικά με την αναμόρφωση του Λύκειο, ο Γ. Μπαμπινιώτης υπογράμμισε ότι επίκεντρο στην προσπάθεια είναι ο εκπαιδευτικός. «Αυτόν πρέπει να εμπιστευθούμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να αξιοποιήσουμε για να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή στην Εκπαίδευση», τόνισε. Όσον αφορά στην εισαγωγή φοιτητών στα ΑΕΙ, έθεσε ως τελικό στόχο την άμεση πρόσβαση με βάση την επίδοση των μαθητών στο Λύκειο.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΝΑ ΤΕΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ,ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΒΑΣΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΟΥ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ,ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ 10...

Με τετοιο υποβαθρο...για ποιες αλλαγες μας μιλανε;;;

ΠΡΕΖΑ TV
11-3-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Prezatv μην ανησυχείτε: Πιό μπουρδέλο από ό,τι είναι σήμερα, είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει η παιδεία στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

είμαι λίγο εκτός θέματος αλλά τέλος πάντων

έγραψες...

"Στειλε τις καταγγελιες σου μαζι με ακραδαντα στοιχεια στα οποια θα αποδεικνυεις παραλληλα μεσα απο εγγραφα και ντοκουμεντα τις μαλακιες και τις ρεμουλες της Παναγιωταρεα και θα τα αναρτησουμε ολα"

Σόρι αλλά όσους έχεις κράξει μέχρι σήμερα το έκανες με έγγραφα και ντοκουμέντα;