Κυριακή, Μαρτίου 08, 2009

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ,ΚΑΘΩΣ ΠΛΕΟΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ,ΣΤΕΝΛΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ...

Για τη διετία 2009-2011 μειώνονται οι διορισμοί νηπιαγωγών κατά 50%, δεν δημιουργήθηκε ούτε μία νέα αίθουσα νηπιαγωγείου και οι υπουργικές αποφάσεις για τις προδιαγραφές των ιδιωτικών παιδικών σταθμών που φιλοξενούν νήπια είναι στον αέρα!
Φέτος θα προσληφθούν 1.100 νηπιαγωγοί, ενώ πέρυσι προσελήφθησαν 2.000. Οι μισές θέσεις νηπιαγωγών θα παραμείνουν κενές, βυθίζοντας το ολοήμερο νηπιαγωγείο στο χάος. Η κυβέρνηση έσπευσε να υλοποιήσει τη θεσμοθετημένη τον Δεκέμβριο με τον νόμο 3518 εξαγγελία της για την ανάγκη ύπαρξης της υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης πάνω σε σαθρή βάση και με το μάτι να... κλείνει προς την ιδιωτική εκπαίδευση.

Ο ένας χρόνος υποχρεωτική προσχολική αγωγή, που ψηφίστηκε στον Ν. 3518/06, κατέληξε γράμμα κενό περιεχομένου, γιατί δεν συνοδεύτηκε από τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, όπως η κατασκευή νέων αιθουσών για νηπιαγωγεία και η πρόσληψη νηπιαγωγών για να καλυφθούν τα κενά.

Τα δημόσια νηπιαγωγεία των πρωτευουσών των νομών, κυρίως σε Αττική και Θεσσαλονίκη, αδυνατούν να φιλοξενήσουν επιπλέον παιδιά στα ήδη «κορεσμένα» κτίριά τους, οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί υποχρεώθηκαν σε ανυπέρβλητες τροποποιήσεις των χώρων τους, με αποτέλεσμα αρκετοί να βάλουν λουκέτο κι οι γονείς έχουν σηκώσει... ψηλά τα χέρια...

Αρη Σπηλιωτοπουλε,υπαρχει περιπτωση να κανεις κατι για να ανατρεψεις την ολη κατασταση ή παπαρια;;;
Μαλλον παπαρια...για να γουσταρετε κι'ολας!!!

ΠΡΕΖΑ TV
8-3-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κατά τα άλλα μας λένε "κάνετε παιδιά" γιατί χανόμαστε...
ούστ!!!
όσον αφορά αυτόν που υποδύεται τον υπουργό εδώ γελάμε ας τον χαίρονται αυτοί που τους ψήφισαν για δεύτερη φορά... και μας πήραν όλους στον λαιμό τους.