Τρίτη, Μαρτίου 03, 2009

ΝΕΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΦΓΑΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ...ΜΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΔΙΑ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟΥ...ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ...

Την παρέμβαση του εισαγγελέα, για να εξακριβωθούν οι συνθήκες περίεργης υπόθεσης «αυτοκτονίας διά... στραγγαλισμού» νεαρού Αφγανού πρόσφυγα, που βρέθηκε νεκρός στο Αστυνομικό Τμήμα Ασφαλείας Ελληνικού, ζήτησαν οι οικείοι του, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι ο θάνατος προφανώς επήλθε από βασανιστήρια.

Στην αναφορά τους προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Αθήνας τα δύο αδέλφια του θανόντος -για τον οποίον η επίσημη ενημέρωση ήταν ότι «"στραγγαλίστηκε" μόνος του προκειμένου να αυτοκτονήσει»- παραθέτουν σειρά από ερωτήματα.

Στη σορό του θύματος, που οι δύο μηνυτές βρήκαν στο νεκροτομείο της Αθήνας μία εβδομάδα μετά τον θάνατό του, υπήρχαν -όπως αναφέρουν στη μηνυτήρια αναφορά τους- «μώλωπες-στίγματα σε διάφορα σημεία του σώματος».

Υποστηρίζουν επίσης ότι:

- Οι συγκρατούμενοί του στο αστυνομικό τμήμα βεβαίωσαν ότι ο νεαρός πρόσφυγας «ήταν σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση, μέχρι που ζήτησε να πάει στην τουαλέτα το πρωί της 15ης Φεβρουαρίου και ώρα 10.30 π.μ. και δεν ξαναγύρισε».

- Ενημερώθηκαν από συγκρατούμενό του ότι ο Najib είχε αποβιώσει και σύμφωνα με τα λεγόμενα της Αστυνομίας «τούτο είχε συμβεί στις 6.00 π.μ., ώρα κατά την οποία όλοι οι συγκρατούμενοί του βεβαιώνουν ότι ήταν μαζί τους στον ίδιο χώρο κράτησης».

- Ο ίδιος -επισημαίνουν τα αδέρφια του- περίμενε να βγει άμεσα, «ενώ δεν υπήρχε περίπτωση να προβεί σε αυτοκτονία, καθώς είναι θρήσκος και η πίστη μας απαγορεύει την αυτοκτονία».

Υποστηρίζουν, επίσης, όταν επιχείρησαν να φωτογραφίσουν το πτώμα του, «για να έχουμε αποδείξεις ότι υπήρξε θύμα βασανισμών και ενδεχομένως δολοφονικής σε βάρος του ενέργειας, μας το απαγόρευσαν ρητά, όπως και το να έχουμε πρόσβαση στην έκθεση νεκροτομής».

Καταλήγοντας, ζητούν «να διαταχθεί εκ νέου νεκροψία και νεκροτομή, να μας επιτραπεί αυθημερόν να φωτογραφίσουμε το σώμα του αδερφού μας (πριν επέλθει αλλοίωση) και να μας χορηγηθούν επίσημα αντίγραφα όλων των εγγράφων που τον αφορούν και πιστοποιούν τα "αίτια" θανάτου».

Ο καθενας μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του για ακομη μια υποθεση 'αυτοκτονιας" στην οποια δεν θα πεσει ποτε φως...

ΠΡΕΖΑ TV
3-3-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: