Σάββατο, Μαρτίου 14, 2009

ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΤΟ GOLDEN HALL,ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ!!!ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ;;;;

Στην απόλυση εργαζόμενης προχώρησε η εργοδοσία της επιχείρησης «ΑΤΤΙΚΑ» στο πολυκατάστημα «Golden Hall», στην Κηφισίας, διότι η εργαζόμενη αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο από την εταιρεία σε προσωπικά της είδη, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Το επιχείρημα που πρόβαλε η εργοδοσία ήταν ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη δεν ήταν «συνεργάσιμη»...
Και το ερωτμα ειναι...
Κατα ποσο ειναι νομιμο μια εταιρεια να κανει ελεγχο στα προσωπικα αντικειμενα των εργαζομενων της;;;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
14-3-2009

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν γίνεται, θα ήθελα να μάθω περισσότερα για αυτή την ιστορία. Ποιές ήταν, δηλαδή, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζητήθηκε η έρευνα αυτή. Αφορούσε μόνο τη συγκεκριμένη εργαζόμενη, ή και άλλους; Αν, ας πούμε, υπήρχε υποψία ότι αυτή πήρε κάτι που δεν της ανήκε, γιατί να μην έχoυν το δικαίωμα οι εργοδότες της να το εξακριβώσουν; Αν, πάλι, αυτοί είχαν άδικο, γιατί εκείνη να μην τους δείξει το περιεχόμενο της τσάντας της, ώστε να τους το αποδείξει; Το παράδειγμα που χρησιμοποίησα μπορεί να μην έχει καμία σχέση με το πραγματικό συμβάν, απλά ήθελα να δείξω ότι κάποιος δεν έχει αυτομάτως δίκιο, επειδή απολύθηκε γιά κάποιο λόγο. Δεν είναι πάντα τα πράγματα όπως φαίνονται...

Ανώνυμος είπε...

Ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει καμία σχέση με το μπουρδέλο που λέγεται δημόσιο.
Ο έλεγχος μπορεί να σχετίζεται με υπόνοια κλοπής ή να είναι δειγματοληπτικός πάλι για κλοπή αλλά να μην σχετίζεται με υπόνοια για την συγκ. εργαζόμενη.

Η απόλυση όπως και η πρόσληψη είναι δικαίωμα του εργοδότη και όχι του εργαζόμενου.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω με το σχόλιο του 3.43. Επίσης στα πολυκαταστήματα και τις εταιρίες είθιστε να κυκλοφορεί εωτερικός κανονισμός που αναφέρει και περιπτώσεις σαν το παραπάνω και ο εργαζόμενος είναι γνώστης αν οποιαδήποτε στιγμή μπορεί - διακριτικά - να ελεγχεί σε περίπτωση που νομίζουν ότι "κάτι έχει κάνει" (συνήθως βαριούνται και δεν το διαβάζουν ή ξεχνάνε τι λέει). Αν η κοπέλα δεν είχε τίποτα να φοβηθεί θα μπορούσε να τους κάνει "ρόμπα" μέχρι και να τραβήξει την ιστορία.
Σε τελική ανάλυση δεν χρειάζεται να "βουτήξεις" τίποτα, γιατί γίνεσαι βλάκας και δεν χρειάζεται αναλύσεις τώρα. Εκτός και αν εντάσεται στα πλαίσια του...σύγχρονου κοινωνικού αγώνα.

Ανώνυμος είπε...

Δικαίωμα έρευνας σε πολίτη έχουν ΜΟΝΟ όργανα της Αστυνομίας και του Λιμενικού σε υπηρεσία. Τα προσωπικά αντικείμενα του καθενός αποτελούν προσωπικά δεδομένα. Αν ο εσωτερικός κανονισμός της επιχείρησης είναι παράνομος επεμβαίνει αυταπάγγελτα εισαγγελέας.Η ανθρώπινη δημιουργία βασίζεται πρώτα στην εμπιστοσύνη που είναι απαραίτητη προυπόθεση γιά την συνεργασία και μετά στην ευφυία. Αν χάσω το στοιχείο της εμπιστοσύνης στον συνάνθρωπο, δεν θα διστάσω να τον εξοντώσω έτσι, προληπτικά, αφού ο φόβος είναι αυτός που θα πάρει την θέση της εμπιστοσύνης και έτσι θα απομείνω ΜΟΝΟΣ, ΑΝΥΜΠΟΡΟΣ, ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ. Αντίσταση σε όποια καταπάτηση ανθρώπινου δικαιώματος! Αντίσταση στην ισοπέδωση της ηθικής!

Ανώνυμος είπε...

11:35, μας προσφέρεις γενναιόδωρα συνθηματολογία και λίγη γενικολoγία, ωστόσο κανένα συγκεκριμένο επιχείρημα που να στέκεται λογικά.

Ανώνυμος είπε...

11:35 μμ
Θεωρίες του κώλου.

Αυτή που κλέβει από το καταστημά σου πως θα την εντοπίσεις αν δεν ψάξεις τα προσωπικά της αντικείμενα ή της κάνεις σωματικό έλεγχο;

Αν ο έλεγχος απαγορεύεται, που δεν απαγορεύεται (φανταστείτε αυτούς που δουλεύουν στο νομισματοκοπείο να φεύγανε κάθε μέσα με μερικά πακέτα χαρτονομίσματα των 100€), η απόλυση επιτρέπεται.

Nievskii είπε...

Ό έλεγχος δεν επιτρέπεται από πολίτες. Ο σωματικός έλεγχος μάλιστα δεν επιτρέπεται ούτε από αστυνομικούς υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Αν πιστεύεις ότι κάποιος έχει κλέψει από το μαγαζί σου μπορείς να του ζητήσεις να έρθει μαζί σου μέχρι το αστυνομικό τμήμα για να ελέγξουν αστυνομικοί τα πραγματά του, όπου βέβαια αν δεν βρεθεί κλοπιμαίο, τότε θα βρεθείς εσύ κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση. Και φυσικά αν είχατε κάνει την ρημάδα την αγωγή του πολίτη στο σχολειό θα ξέρατε ότι υπάρχει και η έννοια της παράνομης απόλυσης. Δεν είναι όλες οι απολύσεις νόμιμες. Ακούστε και λίγο τον 11:35 και άλλη φορά μην λέτε εξυπνάδες.

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρα σκλαβακια ετοιμα για τη νεα ταξη πραγματων γινομαστε!Η χαρα των αληταραδαδων που θα μας πηδανε χωρις σαλιο(ενοητε πως τωρα βαζουν λιγο σαλιο)ειναι τεραστια για τη γενια που χτιζουνε!Τους βγαινει πιο φασιστικη απο οτι ελπιζανε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν εγγράφηκε το σχόλιο που έστειλα νωρίτερα, οπότε επανέρχομαι. Nievskii, μάλλον δεν έχεις δουλέψει ποτέ σου, αλλιώς θα ήξερες ότι στον ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι υπογράφουν συμβόλαια που καμιά φορά έχουν ειδικές ρήτρες. Αν μέσα σε ένα πολυκατάστημα σε δει η ασφάλεια στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης να κλέβεις, σίγουρα μπορεί να σε ελέγξει.

Ανώνυμος είπε...

Κάνω κάτι λάθος εγώ, ή το σχόλιό μου σχετικά με το ότι στον ιδιωτικό τομέα γίνονται συμβόλαια με ρήτρες τα οποία οι εργαζόμενοι υπογράφουν, απλά δεν εγκρίνεται;

Ανώνυμος είπε...

Γιά τον Nievskii: Αν είχες ποτέ δουλέψει στη ζωή σου, θα ήξερες ότι στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουνε συμβόλαια τα οποία ο κάθε εργαζόμενος υπογράφει όταν προσλαμβάνεται . Δεν έχουμε δει το συμβόλαιο της κυρίας που απολύθηκε, έτσι δεν ξέρουμε αν υπήρχε ή όχι κάποια ρήτρα που αυτή υπογράφοντας αποδέχτηκε και που αφορούσε τον έλεγχο. Επίσης, αν σε ένα πολυκατάστημα σε πιάσει η εσωτερική κάμερα να κλέβεις, η ασφάλεια του κτιρίου μπορεί μια χαρά να σε ελέγξει.

Ανώνυμος είπε...

Με συγχωρείτε όλοι που σας έβαλα να διαβάσετε τα ίδια και τα ίδια, το κομπιούτερ μου μου έδειχνε ότι έπρεπε συνέχεια να κάνω λεκτική επαλήθευση... Ωστόσο αυτό που έγραψα είναι σίγουρο ότι ισχύει, οπότε δεν σας παραπληροφόρησα. Xρήσιμο να διαβάζει κανείς τι ακριβώς υπογράφει πριν προσληφθεί, γιά να μη βρεθεί προ εκπλήξεων αργότερα...