Πέμπτη, Μαρτίου 12, 2009

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ VS ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ:Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ,ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ ΧΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΜΥΡΟ ΑΓΟΡΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ...

ΑΡΕ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΤΤΙΚΑ...

Δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτή την παραίτηση του τοποτηρητή της Μητρόπολης Αττικής, Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου, ο Αρχιεπισκοπος Ιερώνυμος.Την ίδια ώρα υπογραφές κατά της απόφασης του Συνοδικού Δικαστηρίου να θέσει στο αρχείο την υπόθεση Πανελεήμονα συγκεντρώνουν οι μητροπολίτες.

Ο κ. Ιερώνυμος χαρακτήρισε «ως ένα μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα για την Εκκλησία, που θα πρέπει να το διαχειριστεί με σύνεση», την απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου να θέσει στο αρχείο την υπόθεση του έγκλειστου στον κορυδαλλό, πρώην μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα.
Ταυτόχρονα επιστολές, με τις οποίες εκφράζουν τη διαφωνία τους για την απόφαση του πρωτοβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου ήδη άρχισαν να φτάνουν στην Αρχιγραμματεία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, επιστολές διαμαρτυρίας έχουν στείλει μέχρι σήμερα οι μητροπολίτες Σπάρτης και Γλυφάδας, ενώ στόχος είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές κατά της απόφασης και να αποσταλεί στη Σύνοδο.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το νόμο περί εκκλησιαστικών δικαστηρίων, ουδείς μπορεί να προσβάλει την απόφαση αυτή, ούτε και ο αρχιεπίσκοπος.

Ολοι αυτοι τωρα...τσακωνονται για την υπερασπιση
της Ορθοδοξιας ή των συμφεροντων τους;;;

Μαλλον το δευτερο...

ΠΡΕΖΑ TV
12-3-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

troktiko+prezatv=same blogger