Σάββατο, Μαρτίου 28, 2009

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΥΜΜΗΤΟΥ.ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ WWF ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ;;;

ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ,ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΤΟΤΕ ΣΙΩΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ.

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
ΤΟΥ WWF,ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΕΜΑ;;


Νέους αυτοκινητόδρομους, συνολικού μήκους 62,3 χλμ., που θα «ξεκοιλιάσουν» τον Υμηττό και θα μετατρέψουν σε απέραντο οικόπεδο ένα μεγάλο μέρος του κάμπου των Μεσογείων, περιλαμβάνονται στο πακέτο των 1,7 δισ. ευρώ του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, που προωθείται με συνοπτικές διαδικασίες διαβούλευσης και ήδη συναντά τις αντιδράσεις δήμων και φορέων των περιοχών διέλευσης.

Τα στοιχεία από τις μελέτες που έχει δημοσιοποιήσει το υπουργείο είναι αποκαλυπτικά για τις σοβαρές επιπτώσεις των έργων:

Οι αυτοκινητόδρομοι θα διέρχονται από προστατευόμενες περιοχές, ακόμη και από τη ζώνη Α' της απόλυτης προστασίας του Υμηττού.
Θα περνούν μέσα από 118 περιοχές που έχουν καεί και έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες. Μάλιστα, θα χρειαστεί να γίνει άρση της αναδάσωσης για 31,6 στρέμματα.

Η σήραγγα των 3,9 χλμ. που θα διασχίζει τον Υμηττό σε κατεύθυνση ανατολής-δύσης και η επέκταση της περιφερειακής Υμηττού προς τα νότια, που θα έχει μήκος 14,7 χλμ. από τα οποία το 90% θα είναι υπόγειο, θα οδηγήσουν σε μεγάλες εκσκαφές.
Μέρος από τα μπάζα προβλέπεται να αξιοποιηθεί σε άλλα σημεία των έργων, άλλο ένα θα διατεθεί για την αποκατάσταση παλιών λατομείων. Θα περισσέψουν, όμως, 8 εκατομμύρια κυβικά χώματος.

Μόνον για τον μεγάλο κόμβο στο στρατόπεδο Σακέτα θα χρειαστεί να καταληφθούν 127 στρ., με πυκνή βλάστηση αποτελούμενη από 3.800 δένδρα και θάμνους.

ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ WWF ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;;;
ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ;;;

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ
ΟΣΟΙ ΣΒΗΣΑΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ;;;;


ΠΡΕΖΑ TV
28-3-2009

2 σχόλια:

Sunborn είπε...

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της ίδιας της οργάνωσης, αλλά και της wikipedia, η WWF ιδρύθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 1961, από τους Julian Huxley, Max Nicholson, Peter Scott και Guy Mountfort και πρώτος πρόεδρος της υπήρξε ο Πρίγκιπας Bernhard της Ολλανδίας.

Ποιοι είναι αυτοί οι "κύριοι"?

Ο Julian Huxley υπήρξε:

* πρώτος πρόεδρος της UNESCO (...τι "σύμπτωση"),
* διάσημο μέλος, αντιπρόεδρος (1937-1944) και πρόεδρος (1959-1962) της British Eugenics Society (Bρετανικός Σύλλογος Ευγονικής -!-) -την ίδια εποχή που ίδρυσε τη WWF... όπως επίσης
* ιδρυτής του International Union for the Conservation of Nature and Natural Resources (IUCN) ή αλλιώς World Conservation Union
* συνιδρυτής του Club 1001
* πρόεδρος της BHA (British Humanist Assosiation) & ιδρυτικό μέλος της First Humanist Society of New York, μαζί με τους John Dewey, Albert Einstein and Thomas Mann και
* προήδρευσε στο συβούλιο ίδρυσης του International Humanist and Ethical Union

Είναι ο άνθρωπος που είπε πως:

"Τα χαμηλότερα στρώματα αναπαράγονται πολύ γρήγορα. ... Γι' αυτό... δεν πρέπει να έχουν πολύ εύκολη πρόσβαση σε νοσοκομειακή περίθαλψη ή ανακούφιση, ειδάλλως με την απομάκρυνση του τελευταίου ελέγχου πάνω στη φυσική επιλογή θα γίνει πολύ εύκολη η γέννηση και επιβίωση παιδιών. Η μακράς διάρκειας ανεργία θα πρέπει να αποτελεί λόγο για στείρωση. " [60]

Στα μεταπολεμικά χρόνια, μετά τη διαπίστωση ότι οι ιδέες της ευγονικής είχαν χρησιμοποιηθεί σαν δικαιολογία για μαζικές δολοφονίες , επινόησε ο Huxley (1957) τον όρο "transhumanism", για να περιγράψει την άποψη ότι ο άνθρωπος θα πρέπει να βελτιώνει τον εαυτό του μέσω της επιστήμης και της τεχνολογίας***, ενδεχομένως, συμπεριλαμβανομένης της ευγονικής, αλλά και μέσω της βελτίωσης του κοινωνικού περιβάλλοντος. (***κάτι από Zeitgeistmovement θυμίζει... αλλά θα το ελέγξουμε...)

Κρατάμε προς το παρόν τον όρο Ευγονική... και ας το συνδυάσουμε με ότι μέχρι σήμερα γνωρίζουμε για την ευρεία εφαρμογή της από τον Χίτλερ, όπως και με ότι έχει πέσει στην αντίληψη μας ως "σύγχρονη ευγονική" (βλέπε και "ετικέτες")...

Ο Πρίγκιπας Bernhard της Ολλανδίας, ο 1ος πρόεδρος δηλαδή της WWF, είναι εκείνος ο πρίγκηπας με τη σκανδαλώδη και πολυτάραχη ζωή.

(Γεννήθηκε τ0 1911 στη Jena – πέθανε στις 1 Δεκεμβρίου 2004 στο Utrecht), τίτλοι του: Prince of Lippe-Biesterfeld, born Count Bernhard Leopold Friedrich Eberhard Julius Kurt Karl Gottfried Peter of Biesterfeld (αργότερα Prince of Lippe-Biesterfeld, Prince Consort της Queen Juliana, πατέρας 6 παιδιών; ένα εκ των οποίων είναι η σημερινή μονάρχης Queen Beatrix (βασίλισσα Βεατρίκη).

Παρά την πολυτάραχη ζωή του και τα σκάνδαλα υπήρξε γενικά δημοφιλής στον κόσμο. Ο γεννημένος Ολλανδός Πρίγκηπας

* Υπηρέτησε στις τάξεις των Ναζί κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
* Ήταν Επίτιμο μέλος της Γερμανικού Ιππικού Σώματος των SS (SS Cavalry Corps).
* Διατηρούσε, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του στενές σχέσεις με τον Χίτλερ.
* Εργάστηκε στην -γνωστή από τα εγκλήματα πολέμου κατά το 2ο ΠΠ- εταιρεία χημικών IG Farben***, που ήταν χτισμένη δίπλα στο Άουσβιτς
* πέρα από την υποστήριξη του στην ίδρυση της World Wildlife Fund (που αργότερα ονομάστηκε World Wide Fund for Nature), συν-ίδρυσε επίσης το 1970 το 1001 Club: ένα τράστ για τη Φύση (Nature Trust). Βοήθησε επίσης στην ίδρυση του Ροταριανού Συνδέσμου Rotary International και υπήρξε επίσης ένας εκ των δύο ιδρυτών της Bilderberg Group.


Είδαμε λοιπόν πως, ο Πρίγκηπας Bernhard μαζί με τον Julian Huxley είχαν ιδρύσει από κοινού το μυστηριώδες -για τη δράση του μέχρι σήμερα, Club 1001: a Nature Trust. Όπως αναφέρεται δημιουργήθηκε για να συγκεντρωθούν χρήματα για την ίδρυση και τις ανάγκες της WWF. 1001 άτομα-μέλη έδωσαν από $10,000 για το σκοπό αυτό... (θα δούμε αργότερα ποιοι ήταν ή είναι ακόμη μέλη του και τι σχεδιάζουν... μέχρι σήμερα)

Σύμφωνα με τον J. Wilgers πάντως, ο οποίος για αρκετά χρόνια μελέτησε τις εργασίες του Kevin Dowling και ερεύνησε το θέμα εξονυχιστικά η IUCN και η WWF (και κατά προέκταση και το 1001 Club) δημιουργήθηκαν σαν μέτωπα για τη Βρετανική νέο-αποικιακή πολιτική.

Ας κρατήσουμε και το θέμα Bilderberg που εμφανίζεται στο προσκήνιο, όπως και του Club 1001, τους Ναζί, τον Ρόκφελερ* (μέσω IG Farben) και όλα αυτά τα "ευγενή και ευαίσθητα" για την κοινωνία ονόματα και ιδρύματα...

Sunborn είπε...

Ο Prince Philip, Duke of Edinburgh (Philippos of Greece and Denmark, ο δικός μας ντε! και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ II της Αγγλίας) ήταν πρόεδρος του WWF το 1981–1996 και όχι συνιδρυτής όπως έγραψα. Είναι βέβαια κι αυτός ευγονιστής και υπέρμαχος της μείωσης του πληθυσμού με κάθε μέσο:

"Η αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού είναι η πιό σοβαρή μακροπρόθεσμη απειλή της επιβίωσης. Κατευθυνόμαστε προς μεγάλη καταστροφή αν αυτή δεν κατασταλλεί... Δεν έχουμε εκλογή. Αν δεν ελεγχθεί εθελοντικά, θα ελεγχθει αθέλητα με αυξηση σε ασθένειες, λιμοκτονίες και πολέμους"
- HRH Prince Philip, interview "Vanishing Breeds Worry Prince Philip, But Not as Much as Overpopulation", People Magazine, Dec. 21, 1981

"Το αντικείμενο του WWF είναι να 'διατηρήσει' το σύστημα σαν όλον, όχι να εμποδίσει την θανάτωση των επι μέρους ζώων. Αυτοί που ανησυχούν για την διατήρηση της φύσης δέχονται... οτι τα περισσότερα είδη παράγουν ένα πλεόνασμα που δύναται να ξεδιαλεχθεί για θανάτωση προς εξισορρόπηση του πληθυσμού χωρίς με κανένα τρόπο αυτό να απειλήσει την επιβίωση του είδους ολικά."
- HRH Prince Philip in the Chancellor's Lecture, Salford University, June 4, 1982.