Σάββατο, Απριλίου 11, 2009

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΣΤΟ 132ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΚΡΑΒΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟ...

Η απογοητευτική κατάσταση που επικρατεί εδώ και καιρό στο 132ο Δημοτικό Σχολείο της Γκράβας είναι γνωστή: ένα σχολείο που κάποτε λειτουργούσε υποδειγματικά έχει πλέον καταντήσει σκιά του παλιού του εαυτού.

Τα μαθήματα μητρικής γλώσσας για τα αλλόγλωσσα παιδιά και τα μαθήματα ελληνικών για τους μετανάστες γονείς καταργήθηκαν, οι σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας κλονίστηκαν ανεπανόρθωτα, το έργο των εκπαιδευτικών του σχολείου συναντά ανυπέρβλητα εμπόδια. Πρόσφατα, ακόμη, σημειώναμε ότι στην προσπάθειά τους να περισώσουν ό,τι γίνεται πια να περισωθεί από το εκπαιδευτικό πείραμα στο οποίο είχαν αφιερωθεί με όλες τους τις δυνάμεις, τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου υποχρεώθηκαν να δώσουν μάχη ακόμη και για τη διοργάνωση της χριστουγεννιάτικης γιορτής.

Είναι προφανές ότι το υπουργείο Παιδείας φέρει σοβαρότατες ευθύνες για την απαράδεκτη διαδικασία απαξίωσης και κατασυκοφάντησης του πρωτοποριακού έργου, το οποίο σε εθελοντική βάση και με βαρύ προσωπικό κόστος είχαν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί του 132ου Δημοτικού Σχολείου.

ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ...ΤΟΤΕ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ...

ΠΡΕΖΑ TV
11-4-2009


πηγες:ιος-enet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Που θυμηθηκατε την Γκραβα? Ετοιμαζετε τιποτα? Η ανθελληνικη επισημονικη προπαγανδα δινει τα ρεστα της σε αυτη την αναρτηση. Ολα υποσημειωνονται.