Σάββατο, Απριλίου 04, 2009

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ...

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΓΥΜΝΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΝΔΙΑ,ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ...

Προειδοποιητικές απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών για να σταματήσουν να εκτελούν υπηρεσία με οπλισμό του 1911 και του 1935 (!) χωρίς αλεξίσφαιρα γιλέκα και ασυρμάτους, καθώς αντιστοιχεί ένα γιλέκο ανά δεκαπέντε φρουρούς, που παραμένουν χωρίς εκπαίδευση τουλάχιστον για μία 3ετία...

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (ΠΟΥΕΦ) καταγγέλλοντας την έλλειψη ενδιαφέροντος από την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία να λυθούν καίρια προβλήματα αποφάσισε ομόφωνα το ΔΣ να πραγματοποιήσει προειδοποιητική απεργία στις 10 Απριλίου, οπότε δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή ούτε θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια στα νοσοκομεία (ούτε συγγενών ούτε συνηγόρων). Η ΠΟΥΕΦ διαμαρτύρεται έντονα γιατί:

Ενώ ανακοινώθηκε η διάθεση κονδυλίου 320.000 ευρώ για την αγορά σύγχρονου ατομικού οπλισμού και ο σχετικός διαγωνισμός θα γινόταν το 2008, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και οι εξωτερικοί φρουροί εκτελούν υπηρεσία με οπλισμό του 1911 και του 1935!

Δεν επαρκούν για το προσωπικό τα αλεξίσφαιρα, οι ασύρματοι, οι βραχείες ράβδοι, οι χειροπέδες, δεν έχει αγοραστεί ούτε ένας φακός, ενώ δεν έχει προχωρήσει ο μεσοπρόθεσμος προγραμματισμός προμηθειών. Οι φρουροί καταγγέλλουν για τους ασυρμάτους και τα γιλέκα ότι αντιστοιχούν ένα ανά 10 ή 15 υπαλλήλους και ότι όλα τα υλικά τα έχουν προμηθευτεί με τον οβολό τους ή εκτελούν υπηρεσία χωρίς αυτά, δηλαδή μόνο με τη στολή τους!

Ενώ οι κενές οργανικές θέσεις αγγίζουν το 60% του προσωπικού (υπηρετούν 1.600 εξωτερικοί φρουροί επί συνόλου 4.000 θέσεων) δεν έχει προκηρυχθεί κανένας διαγωνισμός για το 2009, ενώ δεν έχει υπογραφεί ακόμα από την πολιτική ηγεσία η απόφαση για συγκρότηση ομάδας εργασίας που θα εξετάσει τον κανονισμό της σχολής βαθμοφόρων. Δεν έχει επιλεγεί ακόμα ο χώρος κατασκευής της σχολής εξωτερικών φρουρών που μένει ακόμα «στα χαρτιά» παρόλο που προβλέπεται 2μηνη εισαγωγική εσώκλειστη σχολή και 3μηνη εσώκλειστη σχολή βαθμοφόρων.

Αν και από το 2006 έχει ανακοινωθεί η ανά 6μηνο μετεκπαίδευση του προσωπικού εξωτερικής φρούρησης μέχρι σήμερα δεν υπάρχει σχετικός σχεδιασμός, ενώ το προσωπικό έχει να εκπαιδευτεί τουλάχιστον μία 3ετία.

Ουδέποτε δόθηκε στους φρουρούς η ανακοινωθείσα από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκη αύξηση κατά 100 ευρώ μηνιαίως του μερίσματος του διανεμητικού λογαριασμού, ενώ παρά τις καταγγελίες οφείλονται ακόμα δεκάδες χιλιάδες ημερήσιες αναπαύσεις (μεροκάματα και υπερωρίες) και νυχτερινή εργασία από τον περασμένο Νοέμβριο.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ,ΔΙΚΑ ΣΑΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
4-4-2009


πηγη:Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: