Τετάρτη, Απριλίου 22, 2009

ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΜΠΟΓΥΑΛΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ CONTINENTAL ΣΤΗ ΦΑΛΛΙΑ,ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΑΝ ΠΩΣ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ....

Ένταση προκλήθηκε, το πρωί, στην πόλη Κομπιέν της βόρειας Γαλλίας, όταν περίπου 1.000 εργάτες του εργοστασίου παραγωγής ελαστικών Continental εισέβαλαν στα γραφεία της επιχείρησης και τα έκαναν “γυαλιά-καρφιά”.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ενημερωτικό δίκτυο Euronews, οι εργάτες προέβησαν στην πράξη αυτή στο άκουσμα της είδησης ότι το εργοστάσιο θα έβαζε λουκέτο,
παρά την επίσχεση εργασίας, στην οποία προχώρησαν.

Από την οργή των εργαζομένων δε γλίτωσαν ούτε τα κυβερνητικά κτίρια μέσα στην Κομπιέν, δύο από τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Το φαινόμενο της “μαζικής εργατικής αντίδρασης”, όπως το αποκαλούν πολιτικοί επιστήμονες στην Ευρώπη, έχει γίνει πλέον σύνηθες τους τελευταίους μήνες στη Γαλλία. Οι μαζικές απολύσεις, ελέω οικονομικής κρίσης, προκαλούν σοβαρά επεισόδια και αποτελούν θρυαλλίδα στην αύξηση της κοινωνικής αναταραχής, γεγονός που έχει θορυβήσει έντονα το Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ,ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΔΑΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ,ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ
ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ,
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ...


ΠΡΕΖΑ TV
22-4-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άντε και στα δικά μας...
http://www.black-tracker.gr/details.php?id=199