Πέμπτη, Μαΐου 07, 2009

ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΚΕΡΔΗ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΟΤΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2009.ΑΥΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ;ΑΥΞΗΣΕΙΣ...ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΘΕΣΕΩΝ,ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΚΛΙΜΑ

Αποφεύγει ο ΟΤΕ να κάνει οποιαδήποτε συγκεκριμένη πρόβλεψη σχετικά με την πορεία των εσόδων του το 2009, ο οποίος στο 1ο τρίμηνο του έτους εμφάνισε υποχώρηση του κύκλου εργασιών.

Ο ίδιος αποδίδει αυτή την πτώση στον ισχυρό ανταγωνισμό στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας αλλά και στις πιέσεις που δέχεται από τις άλλες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες στη Ρουμανία η Romtelecom.

Τα έσοδα του ομίλου υποχώρησαν κατά 5,4% και περιορίστηκαν στο 1,45 δισ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ενισχύθηκαν κατά 35% και ξεπέρασαν τα 720 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 267 εκατ. έναντι 141 εκατ. στο 1ο τρίμηνο του 2008, πρέπει όμως να σημειωθεί πως σε αυτά περιλαμβάνονται και τα περίπου 200 εκατ. ευρώ που "επέστρεψαν" στον ΟΤΕ μετά τη συμμετοχή του Δημοσίου στη χρηματοδότηση της εθελούσιας εξόδου του 2005.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΣΟΥΡΑ ΤΟΥ ΟΤΕ...ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
7-5-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΧΩ FORTHNET.
ΧΑΑΑΧΑΑΧΑΑΑΑ