Πέμπτη, Μαΐου 07, 2009

ΧΘΕΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΝΑΙΡΟΥΝ..ΤΟΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΟΜΑΔΙΚΑ;;;;

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ENET.GR

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι υπεύθυνοι φορείς, σχετικά με την κατανάλωση χοιρινού κρέατος στην Ελλάδα. Κύκλοι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επισημαίνουν ότι οι κτηνιατρικοί έλεγχοι είναι αυστηροί στην χώρα μας, ενώ στα σφαγεία δεν φθάνουν άρρωστα ζώα. Για το θέμα μάλιστα αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση.

Σε αντίστοιχες διευκρινήσεις προχώρησε και η Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι ο νέος ιός της γρίπης δεν έχει βρεθεί σε εκτροφές χοίρων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από κατανάλωση κρέατος και προϊόντων του με την προϋπόθεση ότι αυτά υφίστανται σωστό χειρισμό και καλό μαγείρεμα.

ΧΘΕΣ ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ ΣΤΟ SKAI.GR...

Την προσοχή στο κρέας και στο αίμα των χοίρων που έχουν προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1 συστήνει με νέα ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Παρότι μέχρι στιγμής αυτό που είναι γνωστό είναι ότι ο ιός της νέας γρίπης μεταδίδεται μόνον από άνθρωπο σε άνθρωπο και όχι από χοίρους στον άνθρωπο, ο διευθυντής του Τμήματος Ασφαλείας των Τροφίμων του ΠΟΥ συνιστά να μην καταναλώνεται το κρέας που έχει προσβληθεί από τον ιό, καθώς όπως αναφέρει, "είναι πιθανό ιοί της γρίπης να επιζήσουν της διαδικασίας ψύξης και να εξακολουθούν να υπάρχουν στο κατεψυγμένο κρέας, όπως και στο αίμα".

"Η πιθανότητα ιοί γρίπης να βρίσκονται στο αίμα ενός προσβεβλημένου ζώου εξαρτάται από τον συγκεκριμένο ιό. Το αίμα (και οι χυμοί) από χοίρους που έχουν προσβληθεί από τη γρίπη Η1Ν1 μπορεί δυνάμει να περιέχουν τον ιό, αλλά προς το παρόν αυτό δεν έχει αποδειχθεί", προσθέτει.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΑ,
ΤΙ ΣΤΟ ΠΟΥΤΣΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ;;;

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ;;;

ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΣΑΣ.

ΠΡΕΖΑ TV
7-5-2009

3 σχόλια:

lolipop είπε...

Συχνά αναρωτιέμαι... Χαζός είσαι ή προσπαθείς να προκαλέσεις πανικό σαν τις εκπομπές που βλέπουν οι κατίνες? Στο αίμα θα βρίσκεται ο ιός, αλλά αν μαγειρευτεί καλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Οι δηλώσεις δεν αλληλοαναιρούνται!
Αλλά το κοινό συμπέρασμα είναι:
Μην κάνεις σεξ με νεκρούς χοίρους που έχουν προσβληθεί από τον ιό, καλύτερα να τους μαγειρέψεις πρώτα!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ αστείο αυτό που είπε ο/η λολιποπ, με το καλύτερα να τους μαγειρέψεις πρώτα.

Τώρα για τον τίτλο αυτού του ποστ
Χθες μας έλεγαν... ενώ σήμερα το αναιρούν,

Μήπως θυμάσαι ένα ωραίο ποίημα του Βέγγου από ταινία;
Απόψε σήμερα κι εχθές;

Απόψε, σήμερα κι εχθές όλες οι πόρτες ειν' κλειστές κι εγώ είμαι απόξω και μέσ' στο θάμπος το θαμπό παίρνω αμπάριζα να μπω και με πετάνε όξω!

Νομίζω τα λέει όλα.

Ανώνυμος είπε...

malakies to thema me tous xoirous, den mas afora oute gia plaka.
tha perasei san ena akoma tromokratiko kyma yperplhroforhshs, syxna antikrouomenhs.
opws k me tis agelades k me ta kotopoula. ki an pethanei kanenas edw grapste mou.
etsi ki alliws edw xanontai xiliades se troxaia, ekatontades se fonous k.o.k.
yparxoun pio shmantika themata na mas apasxolhsoun.
ase ton evaggelato gia afta , prezonie.