Τρίτη, Ιουνίου 09, 2009

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ,ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ Ο ΚΑΡΑΒΕΛΑΣ...ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑ

Αποφασισμένος να μιλήσει με αποδείξεις για πρόσωπα που σχετίζονται με τα μαύρα ταμεία της Siemens, εφόσον επιστρέψει στην Ελλάδα, φέρεται ο καταζητούμενος πρώην οικονομικός διευθυντής της γερμανικής εταιρείας Χρήστος Καραβέλας.
«Αν αποδειχθεί ότι η σύμβαση του ΟΤΕ που υπεγράφη με τη Siemens προκάλεσε ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο, τότε εγώ θα γυρίσω μόνος μου στην Ελλάδα και θα μπω φυλακή», διαμηνύει ο Χρήστος Καραβέλας. Εκφράζει δε την ελπίδα ότι «η Δικαιοσύνη θα σταματήσει να ξεσπά στην οικογένειά μου».

Πρόθεσή του όμως παραμένει, σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους στο Μόναχο, να μην επιστρέψει οικειοθελώς στη χώρα μας θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση των ελληνικών δικαστικών αρχών. Αντίθετα, μελετά προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις του με επίκεντρο την Εισαγγελία του Μονάχου. «Περιμένω»- λέει ο κ. Καραβέλας- «τις συμβουλές του δικηγορικού γραφείου στο οποίο έχω αναθέσει και χειρίζεται την υπόθεσή μου εδώ στη Γερμανία για να αποφασίσω τι θα κάνω.
Το πιο σημαντικό από όλα είναι να δεχθεί η Εισαγγελία του Μονάχου να ανοίξει η δικογραφία και για εμένα, τη στιγμή μάλιστα που οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούμαι φέρονται να έχουν τελεστεί στη Γερμανία».


Το διαπραγματευτικό χαρτί του πρώην διευθυντικού στελέχους της Siemens είναι οι χειρόγραφες σημειώσεις του στις οποίες γινόταν το μοίρασμα για τις μίζες και αναφέρονταν οι λογαριασμοί και οι κωδικοί των αποδεκτών των χρημάτων από τα μαύρα ταμεία.

Τα έγγραφα αυτά που «έκαψαν» τον Χρ. Καραβέλα έχουν συνταχθεί στο Μόναχο. Ωστόσο τα ντοκουμέντα αυτά που παραδόθηκαν από την Εισαγγελία του Μονάχου στις ελληνικές δικαστικές αρχές έχουν ημερομηνία υπογραφής το 1998. Πρόκειται για ένα χρονικό διάστημα που δεν ενδιαφέρει πλέον τους Γερμανούς, καθώς το αδίκημα έχει ήδη παραγραφεί για τις γερμανικές αρχές. Αντίθετα στην Ελλάδα επισύρει μέχρι και ποινή ισοβίων.

Αυτό που διαπραγματεύεται ο Χρ. Καραβέλας μέσω του γερμανικού δικηγορικού γραφείου στο οποίο έχει αποταθεί είναι η αποκάλυψη μιας πληρωμής 5 εκατ. ευρώ, για την οποία ο πρώην οικονομικός διευθυντής ισχυρίζεται πως έγινε το διάστημα 2004-2005.
Δικαστικές πηγές στο Μόναχο αποκαλύπτουν πως αν υπάρχει το αποδεικτικό υλικό που επικαλείται ο κ. Καραβέλας, τότε είναι πολύ πιθανό να μην εκδοθεί στην Ελλάδα. Ωστόσο οι ίδιοι εκφράζουν την αμφιβολία τους για το κατά πόσον ο κ. Καραβέλας είχε τέτοιες αρμοδιότητες τότε από τη στιγμή που είχε συνταξιοδοτηθεί από τη Siemens το 1998.

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ" ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ SIEMENS...
ΑNΤΕ...ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
9-6-2009


tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: