Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2009

ΝΕΑ "ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟ" ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΟΤΕ ΓΙΑ 1500 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ...ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ!!!

Νεα εθελουσια εξοδο προσωπικού ετοιμάζει η διοίκηση του ΟΤΕ, η οποία αναδείχθηκε πριν από λίγες μέρες από την ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού, όπου οι Γερμανοί μέτοχοι τής Deutshe Τelekom (D.Τ) διατήρησαν στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου τον κ. Παν. Βουρλούμη. Η περαιτέρω μείωση του προσωπικού, σύμφωνα με τους διοικούντες τον ΟΤΕ, κρίνεται πλέον απαραίτητη, καθώς τα οφέλη της προηγούμενης που έγινε πριν από δύο χρόνια «εξανεμίστηκαν» ήδη! Συγκεκριμένα, επισημαίνουν ότι η προηγούμενη εθελουσία έξοδος μείωσε το κόστος προσωπικού από το 33% στο 26% του συνόλου των δαπανών. Όμως, το εν λόγω κόστος, με την ωρίμαση των μισθών και τις νέες συλλογικές συμβάσεις του προσωπικού που έχει απομείνει στον ΟΤΕ, ανέβηκε ξανά πάνω από το 30% και θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Ήδη στον ΟΤΕ οι επικεφαλής των διαφόρων Διευθύνσεων μελετούν τις ανάγκες σε προσωπικό, ώστε μέχρι τον Σεπτέμβριο να προτείνουν τις επόμενες αποχωρήσεις. Πάντως, όπως έχει διευκρινίσει η διοίκηση του Οργανισμού, το νέο πρόγραμμα θα είναι απολύτως στοχευμένο, ώστε να μην υπάρξουν επιπτώσεις στην αποδοτικότητα του ΟΤΕ. «Κλειδί» για την εφαρμογή του νέου προγράμματος αποχωρήσεων προσωπικού παραμένει η απόφαση της κυβέρνησης για άρση της μονιμότητας και των αρχαιότερων εργαζομένων (απαιτείται νομοθετική ρύθμιση κυρίως από τα υπουργεία Οικονομίας και Απασχόλησης). Επίσης, απαιτείται αντίστοιχη διαπραγμάτευση- συμφωνία με το ΙΚΑ, αλλά και η υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τους εργαζομένους.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η νέα προσπάθεια μείωσης του προσωπικού- τοποθετείται για το 2010-θα αφορά περίπου 1.000 έως 1.500 εργαζομένους και όχι 3.000 που ανέφεραν οι αρχικές εκτιμήσεις. Ωστόσο, ο τελικός αριθμός των εργαζομένων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αναμένεται να υποδειχθεί από τους επικεφαλής των Διευθύνσεων, οι οποίοι έχουν κληθεί να συντάξουν τις σχετικές μελέτες, καθώς και από το τελικό κόστος που θα έχει η όλη προσπάθεια. Πάντως, για το 2009 ο Οργανισμός αναμένεται να μειώσει το προσωπικό του κατά περίπου 850 άτομα. Ήδη έχουν αποχωρήσει από τον Οργανισμό περίπου 200 άτομα με τα κίνητρα αποχωρήσεων που δίδονται κάθε χρόνο, ενώ απομένει η αποχώρηση άλλων 630 που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην προηγούμενη εθελουσία έξοδο, καθώς δεν τους είχε αναγνωριστεί η στρατιωτική θητεία.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΠΛΕΟΝ ΟΤΕ,ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥΣ,ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΩΣ ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ ΕΞΟΔΟΥΣ,ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ,ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ...
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ....

ΠΡΕΖΑ TV
6-7-2009


tanea.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με την OTEplus (θυγατρική του ΟΤΕ) και τους τεχνικούς της, τι θα γίνει;

Θα τους απορροφήσει ο ΟΤΕ ή θα τους έχει να εργάζονται σε απόρρητα τηλεποικοινωνιών "παράνομα";;