Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2009

ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΙΡΑΝ,ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΣΤΗ BARACK OBAMA..ΜΟΙΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ...ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΠΟΤΕ...

Συνδέεται ή όχι η αιφνίδια παραίτηση του επικεφαλής της ιρανικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας με τα αμφισβητούμενα εκλογικά αποτελέσματα και τις μετεκλογικές ταραχές; Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως ο Γκολαμρεζά Αγκαζαντέχ ήταν φίλος του μεταρρυθμιστή Μουσαβί. Όπως επίσης ότι οι Ισραηλινοί έχουν αρχίσει ήδη να προετοιμάζουν την επίθεση στο Ιράν.
Δύο ισραηλινά πολεμικά σκάφη Saar με κατευθυνόμενους πυραύλους διέπλευσαν, σύμφωνα με τους «Τimes», τη Διώρυγα του Σουέζ και ακολούθησαν πορεία στην Ερυθρά Θάλασσα, πλέοντας στα χνάρια ενός ισραηλινού υποβρυχίου τύπου Dolphin- ικανού να μεταφέρει πυραύλους με πυρηνική κεφαλή- που είχε πραγματοποιήσει την ίδια διαδρομή δέκα ημέρες νωρίτερα. Η άσκηση αυτή, η οποία επιβεβαιώνεται από Ισραηλινούς αξιωματούχους, πραγματοποιήθη- κε στο πλαίσιο των προετοιμασιών για ενδεχόμενη επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται από τη βρετανική εφημερίδα και η προγραμματισμένη συμμετοχή της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας σε γυμνάσια στη βάση Νέλις της Νεβάδας, στα τέλη του μήνα, καθώς και η δοκιμή ενός πυραύλου αναχαίτισης Αrrow, με την αρωγή των Αμερικανών, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η στρατιωτική συμμαχία Ισραήλ- ΗΠΑ, ωστόσο, δεν προκαλεί καμία έκπληξη· το πρωτότυπο είναι η αναδυόμενη συμμαχία Ισραήλ- Αιγύπτου. Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών Αχμέντ Αμπούλ Γκάιτ, η αιγυπτιακή κυβέρνηση έδωσε ρητή άδεια για τον διάπλου των ισραηλινών σκαφών από τη Διώρυγα του Σουέζ: μια απόδειξη πως το φάσμα του πυρηνικού Ιράν δημιουργεί μέχρι πρότινος απίθανες συμμαχίες.

Πόσο κοντά βρίσκεται όμως η ισραηλινή επίθεση; Σύμφωνα με τους «Τimes», επί του παρόντος δυτικοί διπλωμάτες υπόσχονται στήριξη στο Ισραήλ προς αυτή την κατεύθυνση, ζητώντας για αντάλλαγμα παραχωρήσεις όσον αφορά τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους. Εφόσον επιτευχθεί συμφωνία, δήλωσε Βρετανός διπλωμάτης, «μια ισραηλινή επίθεση μπορεί να καταστεί ρεαλιστική εντός του έτους». Το βέβαιο είναι πωςπαρά τη χείρα φιλίας που έχει τείνει στην Τεχεράνη- ο Μπαράκ Ομπάμα έχει καταστήσει τελευταία σαφές πως δεν είναι διατεθειμένος να περιμένει εσαεί να «συμμορφωθεί» το Ιράν, εγκαταλείποντας τις πυρηνικές του φιλοδοξίες. Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, από την άλλη πλευρά, δεν δείχνει καμία διάθεση υποχώρησης. Μόλις χθες διατράνωσε πως «οι μεγάλες δυνάμεις δεν θα καταφέρουν να αφαιρέσουν από το Ιράν ούτε μια σπιθαμή από τα δικαιώματά του» και πως το Ιράν «θα καταρρίψει την παγκόσμια αλαζονεία» και «θα χτυπήσει τους εχθρούς κατά πρόσωπο τόσο δυνατά που θα χάσουν τον δρόμο της επιστροφής». Παράλληλα, ο σκληροπυρηνικός Ιρανός πρόεδρος κατηγόρησε για μια ακόμα φορά τους εξωτερικούς «εχθρούς» ως υποκινητές των ταραχών που ακολούθησαν την αμφισβητούμενη εκλογική του νίκη.

ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΗΜΑ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
17-7-2009


tanea

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι γινετε ρε Πρεζα τα χωνεις σε εβραιους και αμερικανους;
Στον Ομπαμα ρε την μεγαλη "μαυρη' ελπιδα;
Προβλεπω να χιονισει μες στο κατακαλοκαιρο